Levantica si ulei de lavanda

Delicate, uluitor parfumate, florile de leventica sunt o bucurie. O impartim cu tine si vorbim despre levantica si uleiul de lavanta, un suport si un beneficiu pentru minte si trup. Se spune despre lavanda ca este o aroma nostalgica, care amesteca vara, cerul albastrul si aerul cald al verii. Asta este partea poetica! Partea pragmatica spune asa: levantica si uleiul de lavanda aduc zeci de beneficii.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Levantica este mult mai mult decat o floare frumoasa si parfumata. Leventia este unula dintre cele mai puternice remedii naturale din lume si este eficienta in rezolvarea unor probleme fizice si psihice.

Levantica, folosita cum trebuie trateaza, amelioreaza si vindeca: arsuri, insomnia, migrenele, ciupiturile de insecte, problemele pielii de la acnee la iritatii si eczeme, este eficienta in tratarea infectiilor si sustine tratamentele antibacteriene si amelioreaza simptomatologia asociata stresului.

 

Si asta nu este tot! Uleiul de lavanda calmeaza carceii, durerile asociate cu zona zoster, sinuzita, desfunda nasul si calmeaza durerile de urechi, vindeca arsurile, inclusiv pe cele solare (acum inteleg de ce ma "imbaia" bunica in ceai de lavanda dupa ce stateam o zi intreaga prin soare, vara), calmeaza crampele menstruale si durerile febrei musculare.

Pricipalele calitati pentru levantica si uleiul natural de lavanda sunt: calmant, analgezic, antiseptic (extrem de eficient), cicatrizant (avand o capacitate de refacere a tegumentului absolut uluitoare), expectorant si fluidifiant al secretiilor.

Iata cum folosesti toata acesta farmacie dintr-o floare de levantica. 


 
Fa baie in ceai de levantica. Vreo trei linguri de levantica la o cana de apa, apoi dupa infuzare adaugata in apa de baie, ori cateva 6-8 picaturi de ulei esentiale de lavanda, adaugate in apa. Inspira de cateva ori aerul umed cu vapoi de lavanda. O sa dormi ca un prunc la sanul mamei lui. O sa-ti treaca durerile provocate de sinuzita.

Afla mai departe ce beneficii iti aduce levantia si uleiul de lavanda.

Tags:
Levantica si ulei de lavanda
levantica
lavanda
primavara
sanate
aroma
arsuri
stres
sinuzita
musculatura fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare