Lifting sau dieta?

Acele persoane care sunt  mereu atente la ceea ce mananca. Chiar daca este in joc sanatatea tenului si nu si-ar permite nicio clipa sa faca vreun compromis.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pentru ca v-am vorbit de ten, sunt sigura ca multe dintre voi doamnelor v-ati dori ca acesta sa radieze ca la 18 ani. Numai ca, timpul este pentru marea majoritate dintre noi dusmanul numarul 1, si oricate creme am folosi tot nu ar ajuta. Sa fie liftingul singura solutie antiriduri?

 

E musai sa ne lasam pe mana chirurgilor plasticieni, care sa ne intinda pielea mai ceva ca la cizmar?
Sa vrei sa te incrunti ori sa razi si sa nu poti? Sa arati precum Barbie cu un zambet fals. Nu, multumesc! Atunci cand voi atinge o varsta venerabila nu ma voi lasa pe mana chirugilor plasticieni. Si nu promit asa cum fac politicieni la noi, adica azi zic una si maine alta. Eu una ma pronunta impotriva liftigului si iau de partea mea dieta bogata in antioxidanti.

 

Dieta antiriduri
Asa cum am mai zis are la baza alimente bogate in antioxidanti. Somonul, plasat in capul listei, este recomandat gratie acidului eicosapentanoic. Ca sa intelegeti cum stau lucrurile, organismul descompune acest acid in prostaglande, care previn inflamarea, uscarea tenului si spargerea capilarelor. Numai atat? Nu! Somonul previne imbatranirea pielii prin stimularea secretiei de colagen si cheratina.

 

Coacazele
Nici acestea nu stau prost la capitolul laude. Caci sunt bogate in vitamina C si flavonoizi, care stimuleaza colagenul.

 

Nucile
De la banelele nuci pe care le punem in cozonacii de sarbatoare la remedii antiriduri. Bogate in grasimi sanatoase, acestea mentin nivelul optim de hidratare al pileii. Dar, nu numai nuc ile sunt un “must “cand vine vorba de sanatatea tenului, ci si migdalele care sunt bogate in calciu, dar si alunele de Brazilia care au seleniu si protejeaza tenul de arsurile cauzate de razele solare.

 

Cartofii dulci
Ce-ar fi atat de spectaculos la niste batate? Vitamine E, C si beta-caroten.

 

Capsunile
Numai cand aud de capsuni imi ploua in gura. Am si un motiv bine intemeiat. Sunt fructele mele preferate. Papilele mele gustative cand resimt aroma capsunilor parca zici ca-s in nirvana. Asa ca, daca as avea in fata o portie cu capsuni, nu as zice: Nu multumesc!
Si sunt si sanatoase. Contin vitamine C, care intareste vasele de sange si elimina toxinele. Si toate aceste pentru ca voi sa aveti un ten sanatos si luminos.

 

Tags:
lifting
dieta
somon
coacaze
ceai
apa
sucuri naturale
capsuni
lapte
nuci
cartog dulce
oua
papaya
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare