Linte pentru humusuri delicioase si slab calorice – numai bune la post

Trebuie neaparat sa incluzi lintea in regimul tau alimentar! Reprezinta o buna sursa de proteine vegetale si contine doar 198 de calorii la 200 de grame. Mai mult decat atat, este un aliment atat de versatil incat poti prepara tot felul de mancaruri slab calorice potrivite in curele de slabire, regimuri alimentare vegetariene cat si in perioada postului. Mentionam aici supe crema, chiftele consistente, budinca, garnitura pentru shaorma si pita gyros de casa, salate, tocanite, dar si pentru legume, inlocuind orezul si carnea, dar mai ales humusuri light. Exista multe soiuri de linte, toate la fel de gustoase si slab calorice, dar la care timpul de gatire difera mai mult sau mai putin. Despre linte mai trebuie sa stii ca este un ingredient de origine mediteraneana dar care poate fi gasit destul de usor si in supermarketurile noastre si inca la preturi destul de mici. Poti inlocui fara probleme orezul alb si carnea si asta pentru ca are grad ridicat de satietate, care se mentine cateva ore bune. Iata ca o dieta sau un post se tine usor tocmai pentru ca nu vei simti senzatia permanenta de foame. In cadrul acestui articol vei descoperi cele mai inedite si sanatoase retete de humusuri din linte.
 
Lintea se fierbe cam 20-25 de minute, dupa care se scurge de zeama si se faramiteaza la blender. Apoi poti adauga la blender toate ingredientele necesare pentru o crema tartinabila care sa-ti incante papilele gustative.
 
 
Un mare avantaj la humusul din linte este ca nu vei fi nevoit sa consumi mai mult de 2-3 felii la o masa principala si asta pentru ca te saturi instant. Multi se ingrasa in loc sa slabeasca tocmai din cauza consumului excesiv de paine, dar sa stii ca exista si varianta de a consuma humus cu bucati sau jumatati de legume pentru un aport caloric si mai mic. 
 

1.Humus din linte rosie si rosii uscate sau proaspete

 
Ingrediente;
 
250 grame de linte rosie – se fierbe cu sare 20 de minute intr-un vas
1 ceapa mare alba
1 morcov fiert
4-5 catei de usturoi – se faramiteaza
3-4 linguri de ulei
10-12 rosii uscate sau proaspete si lapte vegetal sau iaurt grecesc
Sare si piper dupa gust
1 lingurita de boia dulce
Verdeata la alegere - decorare
 
Lintea se fierbe intr-un vas, intre timp se caleste ceapa cu usturoiul in ulei. Pasul urmator este sa combini intr-un vas toate alimentele fierte si calite. Adauga tot in blender si chiar si 7-8 rosii. La final decoreaza cu rosiile ramase si verdeata.
 
 

2.Humus din linte rosie si dovleac

 
Ingrediente:
 
2 felii mari de dovleac copt la grill sau cuptor
Jumatate de cana mare de linte rosie fiarta sau 1 conserva de linte
1 ceapa rosie mare
1 lingurita de chimion macinat
Jumatate de cana de lapte vegetal (migdale, soia, cocos, seminte de in, seminte d ecanepa, etc.) sau iaurt grecesc
6-7 catei de usturoi faramitati
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
2-3 linguri de ulei de masline
Sare si piper dupa gust
3-4 linguri de otet balsamic
2-3 rosii uscate sau rosii cherry pentru decor
 
Se respecta pasii anteriori de preparare, doar ca schimbi ingredientele.
 
 

3.Humus din linte si castraveti

 
Ingrediente:
 
1 cana de linte fiarta sau 1 conserva de linte scursa de zeama
4-5 castraveti cu coaja - vezi aici idei de sandvisuri din castraveti fara paine
Zeama de la o lamaie sau lime
2-3 linguri de ulei de masline
6-7 catei de usturoi
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2-3 ridichi roz
2-3 linguri de otet
1 lingura de fulgi de chilli
Sare si piper dupa gust
Jumatate de cana de lapte vegetal sau iaurt grecesc cu putine grasimi daca nu tii post
 
 

4.Humus picant din linte

 
Ingrediente:
 
1 cana de linte rosie  sau 1 conserva de linte
2 ardei grasi rosii
1-2 ardei iuti, dar fara samburi
1 lingura de fulgi de chilli sau paprika sau curry sau boia iute sau dulce
Jumatate de cana de iaurt grecesc sau lapte vegetal
1 ceapa rosie medie
1 legatura de patrunjel
1 legatura de marar
Zeama de la un lime sau lamaie
Sare si piper dupa gust
3 linguri de ulei de masline
2 linguri de otet
 
 

5.Humus din linte si sos tahini

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Ingrediente:
 
1 cana sau o conserva de linte galbena
Jumatate de cana de sos tahini
4-5 catei de usturoi
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2 linguri de ulei de masline
Zeama de lamaie
Sare si piper cayenne
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
linte
humusuri linte
humusuri post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare