Luxoasele stridii
Stridiile sunt asociate dintotdeauna cu luxul si cu o viata buna, desi este vorba de fapt doar de niste scoici, a caror metoda de ingestie nu este preferata tutror. Mai degraba modul de consum a impus stridiile pe mesele celor mai bogati si si rasfatati. Asociate de cand e lumea cu caviarul si sampania, stridiile fascineaza, mai ales ca cei mai multi le evita chiar si atunci cand au ocazia din pricina aspectului lor neobisnuit.
Cu toate acestea, stridiile au fost consumate din cele mai vechi timpuri de popoarele care aveau acces la ele, din motive mai putin "de lux" ci inclinand mai degraba spre supravietuire si sanatate. Sunt usor de digerat, au proteine de calitate si nu contin mult colesterol si nici prea multe calorii nu au. Nu este, desigur, un aliment cu care sa iti umfli stomacul inainte sa te apuci de treaba, ci un intermezzo elegant, sau un mic ajutor scump in diete.
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Pentru doamne, stridiile sunt foarte bune, si stim asta fiindca le observam ca ingredient in diverse creme. Ele refac elastina si coleganul, prevenind ridurile, imbunatatesc vederea, iar calciul intareste oasele, fierul, regasit si el in stridii, intareste sistemul imunitar, iar la acestea se mai adauga continutul de vitamina: A,B, C, D si magneziu. Insa, daca sunteti hipertensivi, sau suferiti de probleme de inima, nu consumati stridii, caci au mult sodiu. Un lucru este sigur, stridiile gatite sunt sanatoase, constituie un meniu aparte. La acesta s-ar mai adauga, cantitatea mare de zinc, zinc care este benefic sistemului imunitar, grabind vindecarea ranilor.
Stridiile pot fi consumate in fel si fel de preparate, dar cele mai bune raman cele "la shot" inghitite direct cu putin suc de lamaie, piper si sos Tabasco.