Ma ingras in strainatate

Calatorii 16.07.2010 Jeanette

La un moment dat mi-a picat din strainatate un cuplu de prieteni. El a venit chitit: "Am zece zile de Romania sa ma ingas. Cred ca astazi doar am pus pe mine un kilogam." Sigur ca ne putem ingrasa si acasa, multi dintre noi au tocmai aceasta problema, dar dati-mi voie sa va spun din proprie experienta ca nicaieri nu te ingrasi ca in strainatate.

Asa incat, daca aveti probleme de minus greutate, ati face bine sa puneti deoparte banii pe care i-ati da pe tone de mancare, si sa va rezervati frumusel o saptamana de vacanta pe plaiuri cu alte obiceiuri culinare.



Cum asa?

Pai, in primul rand, odata intrati in atmosfera de vacanta, avem cu totii tendinta de a manca mai mult. Relaxarea psihica ii spune organismului ca e momentul sa isi faca rezerve: de energie, de buna-dspozitie, dar si de grasime. In urma cu cativa ani am reusit sa ma intorc din Dubai sub forma de domnisoara planturoasa, exact pe gustul oriental.

Unde sa mergem pentru cura de ingrasare?

Turcia

Vestita pentru resort-urile cu All inclusive, Turcia e pentru mine sinonima cu ingrasarea. Mancarea e la discretie, si prezentata sub o astfel de forma incat nu te poti abtine sa nu ciugulesti de ici, de colo. In plus, se stie ca daca ai mai multe feluri de mancare la dispozitie, ai tendinta sa mananci mai mult. Iar la All Inclusive trebuie sa va zic ca nu se zgarceste nimeni.

Grecia

O sa va mirati, dar frumoasa "dieta mediteraneeana" te poate ingrasa la modul cel mai sanatos, daca o practici la ea acasa. Schimbarea de clima face arderile sa fie mai lente iar organismul depune din principiu, pentru a se apara. Asa incat trage tot ce se poate din grasimile branzei feta, din caracatita si chiar si din uleiul de masline. In plus, nu stiu cine a reusit vreodata sa faca Grecia in portii mici.

Bulgaria

Aici te ingrasi de dimineata. Au bulgarii un mic dejun, sa innebunesti. Ce-i drept, nu se depune asa de bine ca pranzul sau cina, si clima e si ea asemanatoare, insa daca te duci la mare relaxare, incet incet se ingroasa bratele si apare ceva carnita pe umeri. Exact unde lipseste!

Tarile arabe

Asta ar fi recomandarea mea numarul unu, am lasat-o insa mai la urma fiindca nu toata lumea vrea sa isi ingrase in primul rand soldurile si posteriorul. Caci astea sunt locurile unde se depune mancarea arabeasca. Dar daca esti, cum spune o prietena despre ea insasi, "assless', Maroc, Tunisia, astea sunt locurile pentru tine. De unde blugii atarnau ca pe gard, la intoarcere observi ca se muleaza pe niste forme aparute de niciunde. Garantez rezultatul.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
cum ma ingras
ingrasat vacanta
vacanta de sarbatori
mancare grecia
restaurante austria
mancare bulgaria
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Am devenit vegetariana! Blog

    Am devenit vegetariana!

    04.01.2010

    Ei bine pentru mine e mare scofala. De mica am crescut cu carne de doua ori pe zi. Daca nu cumva de trei. Dimineata mancam mereu costita, la pranz friptura sau o mancare care avea carne, bonus...

    mai mult
  • Ce am mancat eu in Austria Calatorii

    Ce am mancat eu in Austria

    18.11.2009

    Si daca asa stau lucrurile, sa migram pe meleaguri straine pentru distractie mult mai ieftina si mai buna, asa sa fie. Eu una am stat in Austria ceva mai mult, atat de drag mi-a fost, si am prins...

    mai mult
  • SOS! Vreau sa ma ingras Diete pentru ingrasare

    SOS! Vreau sa ma ingras

    05.11.2009

    Azi ne-am gandit la tine. La cel care se priveste dimineata in oglinda si nu mai poate zambi, stiind ca ceea ce si-a dorit nu s-a implinit. La cel care este mereu trist si nu stie daca ceea ce si-a...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Elena Cîrîc
    1. Elena Cîrîc 17.12.2009 16:22

    Da, da, da, in sfarsit cineva care ma intelege :))

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare