Mananca si slabeste

Daca ai in plan o cura de slabire si trebuie sa scapi neaparat de cateva kilograme in plus, solutia nu este sa te chinui mancand piept de pui la gratar si salata. Altele sunt alimentele ideale pantru a slabi frumos si sanatos. In plus exista alimente care consumate in timpul dietei garanteaza pastrarea siluetei dupe ce dieta inceteaza. Partea cea mai frumoasa este ca restrictiile alimentare nu sunt prima alegere in dieta si poti sa mananci si sa slabesti. Mananca si slabeste nu este un indemn gresit, ba chiar din contra. Secretul consta in combinatiile inteligente intre nutrienti. Iata ce si cum trebuie sa mananci.

Lista alimentelor perfecte incepe cu grasimile mononesaturate, iar alimentele pe care le poti manca ca sa slabesti sunt: migdalele, avocado, uleiul de masline. O migdala are doar sapte calorii, aduce proteine si grasimi mononesaturate, care previn fluctuatiile de zahar din sange, astfel incat sa nu apara periculoasele pofte alimentare. Avocado este unul din alimentele din lista "mananca si slabeste", fiind o sursa perfecta de grasimi mononesaturate, care ajuta la mentinerea senzatiei de satietate, iar uleiul de masline este plin de antioxidanti care tin in frau procesele inflamatorii, previn distrugerea celulara si bolile cronice.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fructe pentru dieta

O alta categorie de nutrienti esentiala pentru dieta sunt proteinele. Ouale, iaurtul grecesc, quinoa, carnea slaba de vita si de porc sunt cele mai bune alegeri si pentru perioadele de dieta si pentru perioadele normale. Doua oua au 12 grame de proteine, adica mai mult de un sfert din cantitatea zilnica necesara. Iaurtul grecesc are 20 de grame de proteine intr-o portie, iar quinoa are intr-o portie (70 de grame), opt grame de grame de proteine, fiind in plus o sursa excelenta de mangeziu. Carnea de vita si de porc sunt cea mai buna sursa de proteine naturale, sustin cresterea masei musculare si ajuta la intensificarea arderilor. Este probat faptul ca cei care consuma carne rosie ,de trei ori pe saptamana, reduc cu 25% mai multa grasime decat cei care nu au acest obicei. In ceea ce priveste carnea de porc slaba aceasta are intr-o portie de 100 de grame, 22 de grame de proteine si doar 122 de calorii.

Fibrele sunt esentiale pentru eficienta principiului "mananca si slabeste". Cele mai bune alegeri sunt merele, care au patru grame de fibre, ovazul care aduce opt grame de fibre pe portie, fasolea neagra care vine cu o combinatie excelenta de fibre si carbohidrati, lintea care tine perfect sub control apetitul si reduce colesterolul. In plus lintea este foarte bogata in vitamina B si reduce riscul de cancer la san.

Slabeste fara dieta

Alimentele bogate in vitamina C sustin dieta si intra in categoria mananca si slabeste. Cele mai bune alegeri sunt clementine care au doar 35 de calorii, intr-un fruct, grepfruitul cu 37 de calorii intr-un fruct, previne constipatia si balonarea, iar vitamina C anuleaza efectele negative ale radicalilor liberi.

Alimentele bogate in omega 3 sunt si ele pe lista "mananca si slabeste". Somonul si sardinele sunt cele mai bune alegeri. Una doua-portii pe saptamana sunt ideale in dietele pentru scaderea in greutate

Legume cu frunze verzi au fost mereu preferate in dieta. Le includem si noi pe lista mananca si slabeste. Cele mai bune alegeri spanacul, care practic nu are calorii dar vine cu minerale si fibre, dovleceii si varza alba. salata si frunzele de kale sunt si ele pe lista.

21 de trucuri in dieta

Lista alimentelor "mananca si slabeste" este inchisa de sursele de antioxidanti, in egala masura deserturi perfecte. Ceaiul verde, afinele si rodiile sunt cele mai bune alegeri si sunt ideale mai ales la gustari sau la finalul meselor, scrie  allyou.com.

Tot ceea ce mai pot spune este: mananca si slabeste!

Tags:
Mananca si slabeste
fibre
proteine
vitamina C
grasimile monosaturate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare