Mananci cat vrei din alimentele fara calorii

Alimentatie 12.11.2018 dietetik
Tuturor ne este frica de kilogramele care se pot depune oricand si asta pentru ca stim ca este necesar apoi sa tinem tot felul de diete pana o gasim pe cea potrivita pentru preferintele culinare si stilul nostru de viata. Nici nu este de mirare avand in vedere ca in jurul nostru gasim atatea variante din care putem alege. Din pacate, cam toate curele de slabire se rezuma la numararea caloriilor, scaderea aportului lor si consumarea anumitor alimente care sa stimuleze slabirea si mai mult.
 
Procesul de slabire poate parea usor in prima faza, dar nu toate persoanele stiu sa combine alimentele astfel incat sa nu creasca numarul de calorii prea mult. Exista tendinta de a adauga cat mai multe ingrediente la orice mancare, fie vorba chiar si de o salata care se vrea sanatoasa si hipocalorica. Doar specialistii ne pot indruma in acest sens, dar nu oricine isi permite sa apeleze la un nutritionist. 
 
Acestea fiind spuse, ne dorim sa-ti venim in ajutor si sa-ti prezentam cele mai bune alimente pe care le poti include zilnic in regimul alimentar fara probleme. Secretul combinarii alimentelor fara a creste aportul caloric consta in alegerea alimentelor cu zero calorii. Nu exista restrictii, pot fi consumate atat crude, gatite la aburi, grill sau cuptor, iar posibilitatile de combinare sunt nelimitate. Desigur, medicii recomanda ca alimentele crude sa se regaseasca 80% in alimentatie si restul sa constea in mancare gatita chiar si putin. Poti consuma cat vrei din aliemntele propuse de noi si chiar in orice moment al zilei.
 
 
La prima vedere poate parea ciudat sa existe alimente cu zero calorii, dar ele se numesc astfel tocmai pentru ca un totusi un numar de calorii, dar este atat de mic incat nici nu merita sa-ti faci griji in ceea ce-l priveste. Alimentele pe care le vei descoperi in randurile urmatoare nu depasesc 40 de calorii si sunt diuretice. Consumandu-le zilnic pentru rezultate vei descoperi ca slabirea are loc fara efort, te vei simti satul si vei scapa si de toxinele din corp.Iata despre ce este vorba:
 
 
Merele
 
Contin pectina, deci ajuta mult digestia. Consuma-i cruzi!
 
Broccoli
 
Legumele crucifere sunt cele mai indicate cand vine vorba de slabire. Broccolii au in jur de 25 de calorii si merg gatiti in diverse moduri. Reprezinta o sursa buna de proteine vegetale, fibre si antioxidanti asa ca te ajuta cu digestia si sa previi cancerul de colon. 
 
Verdeturile sau trufandalele
 
Poti abuza de verdeturi si asta pentru ca au 4 calorii, dar contin aproape toti nutrientii necesari organismului. Ai grija sa le incluzi la orice mancare sau smoothie. Spanacul dar si altele de acest gen sunt exceptionale.
 
 
Castravetii
 
Multi elimina coaja castravetilor, dar de fapt este cea care contine cei mai multi nutrienti. La o cana de castraveti ai doar 15 calorii, iar continutul mare de apa te ajuta sa-ti potolesti oricand foamea. Iata cum prepari ape infuzate de slabire din castraveti si alte legume!
 
Grapefruit
 
Daca vrei sa slabesti fara efort si sa ai o talie subtire, trebuie sa consumi regulat grapefruit. Contine antioxidanti foarte puternici si are in jur de 40 de calorii
 
Ciuperci
 
Nu contin mai mult de 20-30 de calorii in functie de soiul ales, dar cert este ca fortifica sistemul imunitar si pe cel digestiv si te ajuta sa previi cancerul de colon. O multime de retete poti prepara.
 
 
Ardeiul gras
 
Nu poti slabi fara vitaminele A si C si nici nu poti ameliora vergeturile, asa ca trebuie sa consumi regulat ardei gras. Contine multi antioxidanti puternici, te ajuta cu digestia si are doar 30 de calorii. Retetele sunt destul de variate.
 
Ridichea
 
Are doar 28 de calorii si merge perfect in salate, supe si smoothieuri. Consuma atat ridiche alba cat si neagra, pentru ca este un adevarat medicament.
 
 
Morcovii
 
Contin in jur de 50 de calorii si te scapa de retentia de apa si iti regleaza zaharul din sange. 
 
Rosiile
 
Daca vara este sezonul lor profita de ele, pentur ca au doar 17 calorii. Le poti pune si la marinat pentru iarna dupa o reteta coreeana inedita. Merg cu branza, cu verdeata si in multe alte combinatii. 
 
 
Varza
 
Contine doar 25 de calorii la 100 de grame si este mai eficienta cruda sau sub forma de supa.
 
 
Sfecla rosie
 
Este leguma medicament cu doar 40 de calorii si contine cei mai puternici antioxidanti pe care ii poti consuma.
 
 
 
 
 

 

Tags:
fara calorii
alimentele fara calorii
mananci cat vrei
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare