Mancare de castraveti

V-ati gandit vreodata ca din castraveti se poate face si altceva decat salata si muraturi. Mie nu mi-a venit sa cred cand am facut pentru prima data aceasta mancare de castraveti, ca este atat de buna. Este foarte usor de pregatit, dar cateodata rafinamentul poate sta in cele mai simple mancaruri. Asa ca, daca nu ati gustat pana acum, va invit s-o incercati.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci doua portii de mancare de castraveti ai nevoie de cinci castraveti cornichon, trei catei de usturoi, o lunigura de faina, o cana de lapte degresat, o lingura de smantana degresata, o lingura de ulei, o lingura de otet, sare, piper dupa gust, putin marar proaspat.

Usturoiul se taie feliute subtiri, si se pune intr-o oala cu putin ulei, la foc mic, doua minute cat sa-si elibereze aroma. Se adauga castravetii taiati feliute. Se mai lasa doua minute. Adauga jumatate de cana de lapte si lasa totul sa dea in clocot. In restul de lapte, adauga faina si smantana. Amestecam cu un tel, sa nu faca cocoloase.

Cand, mancarea incepe sa fiarba, turnam si amestecul de lapte smantana si faina. Amestecam, pe foc, alte doua-trei minute pana ce mancarea se ingroasa si apoi adaugam si mararul tocat. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Dupa ce stingem focul, adaugam o lingura de otet,  dupa gust. Mancarea de acstraveti este gata.

100 de grame de mancare de castraveti contine: 204 calorii, 1,2 grame de proteine, 5,3 grame de lipide, 8 grame de carbohidrati.

Pofta buna!

Tags:
mancare de castraveti
castraveti
retete rapide
retete vegetariene
lapite
smantana
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Don Corectone
    1. Don Corectone 21.08.2011 21:58

    Unde se gasesc produsele astea: - "o lunigura de faina" - "mancarea de acstraveti" ? Multumecs si potfa bnua !

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare