Daca te-ai saturat de tocanita romaneasca de fasole verde, incearca mancarea de fasole verde in stil indian.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 400 grame de fasole verde;
- o ceapa rosie;
- 2 ardei iuti;
- 2 catei de usturoi;
- o bucatica de ghimbir;
- o lingurita seminte de mustar;
- o jumatate de lingurita de turmeric;
- o lingurita de pudra de chilli;
- 4 rosii tocate;
- ulei;
- sare si piper;
- patrunjel.
Mod de preparare:
1. Pune uleiul la incins intr-o tigaie, adauga semintele de mustar pentru cateva secunde, cat sa inceapa sa pocneasca, apoi pe rand, ceapa tocata mic, ghimbirul dat pe razatoare, usturoiul tocat mic, ardeii iuti si turmericul. Amesteca in continuu pret de 2 minute, dupa care adauga fasolea verde, rosiile si o jumatate de cana de apa.
2. Adauga sare si piper si lasa-le sa fiarba pana cand fasolea verde este gata. Daca scade prea mult, mai adauga apa.
3. Cand mancarea este gata, orneaz-o cu patrunjel si consum-o cu o garnitura de orez si o salata verde.
Pofta buna!
Sursa foto: greatcurryrecipes.net