Printre cele mai simple retete pe care le poti prepara mai ales in timpul saptamanii, cand nu ai chef sa gatesti cine stie ce mancauri complicate, se numara mancarea de mazare cu pui si marar. Aceasta reteta este usoara pentru digestie si este suficient de saraca in calorii cat sa nu iti faci griji pentru silueta.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 500 grame de mazare congelata sau mazare proaspata;
- 4-5 bucati de piept de pui sau pulpe dezosate;
- 3-4 rosii sau o conserva de rosii cuburi;
- 2 morcovi;
- o ceapa;
- o jumatate de ardei gras;
- o jumatate de lingurita de boia dulce;
- ulei;
- sare si piper dupa gust;
- marar.
Mod de preparare:
1. Mai intai pune carnea de pui la fiert cu putina sare ca sa scapi de o grija. Carnea o poti prepara si inabusita in putin ulei si apa.
2. Toaca ceapa, ardeiul, morcovii si pune-le la inmuiat in putin ulei cu apa, sub capac. Adauga 2 cani de apa, rosiile si mazarea, lasa-le la fiert vreo 10 minute dupa care adauga sarea, piperul si jumatatea de lingurita de boia dulce. Cand mazarea s-a fiert si morcovii s-au inmuiat, adauga si bucatile de carne, tocate cum iti plac, mai lasa mancarica sa fiarba vreo 5 minute, iar inainte de a opri focul adauga mararul tocat marunt. Serveste aceasta mancare cu o garnitura de orez fiert simplu si o salata verde.
Pofta buna!
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves