Mancare de mazare si morcov pentru bunicul meu

Mama s-a chinuit saptamani la rand sa ii faca bunicului o mancare cunoscuta care sa ii placa.  El nu are voie iute sau sarat, astfel incat toate mancaruruile i se par fade, iar mama, oricat s-ar chinui, are dejavantajul ca s-a apucat de gatit dupa cincizeci de ani si nu prea e la curent cu miscarea.

Asa ca m-am gandit sa intervin si sa fac o chestie pe cat de simpla, pe atat de gustoasa, care nu trebuie sa fie nici iute, nici sarata, este sanatoasa si poate fi si de post daca nu folosim carne.

Nu am poze din timpul procesului pentru ca m-am gandit abia dupa ce am gustat-o ca ar putea fi interesanta :)

Ingrediente:
- 3 morcovi medii
- oconserva mica de mazare
- patru rosii decokite si pasate
( puteti folosi si o punga de 500 de grame de amestec morcov taiat si mazare si rosii pasate la conserva)
- o ceapa mica
-o legatura mare de marar
-tarhon, cimbru si salvie, uscate
- un piept de pui (la care se poate renunta)

Nimic extraordinar nu trebuie sa faceti. Fierbeti pieptul de pui separat si puneti-l deoparte. Decojiti rosiile, pasati-le si puneti-le in cratita, alaturi de o lingurita de ulei de masline si o cana cu apa.
Turnati deasupra mazarea si morovul ras sau taiat bucatele mici, pieptul de pui taiat fasiute subtiri, astfel incat sa se rupa la fierbere si fierbeti la foc mare pana da in clocot, apoi dati focul mic. Adaugati mararul tocat marunt, cimbrul, tarhonul si salvia si fierbeti, amestecand, pana cand incepe sa scada. Acoperiti cu un capac si verificati periodic. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Intre timp caliti ceapa, taiata marunt, intr-o tigaie de teflon, fara unt sau ulei, suficient cat sa capete o culoare aurie, fara a o praji.

Cand a scazut suficient, adaugati ceapa calita, mai fierbeti doua minute la foc rapid si apoi stingeti focul, acoperiti cu un capac si lasati-o o ora-doua.

Voila! Fara carne poate fi de post, e indeajuns de moale pentru a fi mancata de batrani sau copii mici, nu are nimic nociv iar aroma data de marar si condimente e extraordinara.


Pofta buna!
 

Tags:
Mancare de mazare si morcov
mazare
morcov
ceapa
rosii
marar
tarhon
cimbru
salvie
piept de pui
reteta de post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • mada
    1. mada 14.03.2010 23:04

    Mie imi place mazarea. Sunt o mare mancacioasa de mazare :D. Imi aduca aminte ca, intr-o tabara, pe cand eram mica, la masa de pranz ne-au servit cu mazare,si i-am speriat pe colegi si pe invatatoare cu numarul de portii servite :D. De pe-atunci faceam ravagii la oala cu mazare.Hihihihihi

  • patratel
    2. patratel 16.03.2010 09:14

    Si eu am preparat aceasta mancare, insa in loc de ceapa am folosit 2 catei de usturi si in loc de carne de pui am folosit un cub de supa de vita Maghi si a fost delicioasa! Fiind iarna, in loc de rosii am pus bulion din camara prprie.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare