Mancare indiana de naut

Tii post si nu stii ce sa mai gatesti? Vrei o mancare sanatoasa si satioasa? Esti vegetarian sau vegan si cauti noi retete? Iti recomandam o mancare indiana cu naut, extrem de gustoasa. 

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- 2 cutii boabe cu naut, pe care le gasesti la supermarket. Bineinteles poti sa folosesti si naut la punga, insa trebuie sa il pui cu o seara inainte la inmuiat, dupa care sa il fierbi in cateva ape.

- 2 cepe medii si un morcov;

- 5 rosii;

- 4 catei de usturoi;

- 1 lingurita coriandru;

- 1 lingurita chimen;

- o jumatate lingurita de ghimbir tocat marunt;

- 1 ardei iute (sau doi pentru cei care adora mancarurile iuti);

- 1 lingurita boia dulce sau iute;

- 1 lingurita sare;

- o legatura patrunjel sau coriandru verde;

- garam masala si turmeric (aceste condimente le gasesti la magazinele naturiste).

Mod de preparare: 

1. Incepe prin a taia marunt ceapa, rosiile, usturoiul, ardeiul iute, morcovul si patrunjelul, ca sa scapi de grija lor. Ghimbirul amesteca-l cu usturoiul si piseaza-l bine pana se face o pasta. Daca esti fan ghimbir, poti sa faci mai multa pasta, pentru un gust mai intens.

2. Pune putin ulei intr-o tigaie de teflon si lasa-l sa se incinga bine. Cand uleiul este incins, pune chimenul sa se prajeasca pentru cateva secunde, ai grija sa nu se arda, nu trebuie sa il lasi mai mult de 20 de secunde sfaraind. Dupa care adauga ceapa, pasta de usturoi cu ghimbir, morcovul, rosiile, lingurita de coriandru si cea de boia, sarea, turmericul si, bineinteles, nautul. Le amesteci din cand in cand, mai dai un sms, mai citesti cateva pagini dintr-o carte, si dupa vreo 20 - 30 de minute de asteptat pe langa tigaie, adauga o jumatate de lingurita de garam masala, patrunjelul sau coriandrul verde si opreste aragazul. Daca nu ai turmeric si garam masala, nu e nicio problema, mancarea tot buna va iesi.

Aceasta mancare merge foarte bine cu orez simplu, amestecat cu putin ulei de masline si cateva foi de dafin pentru aroma. Nautul, dupa cum se stie, inlocuieste cu succes proteinele din carne si este indicat in regimul alimentar al vegetarienilor sau veganilor.

 

Pofta buna!

 

Tags:
mancare de post
mancare de naut
mancare indiana
naut
retete vegetariene
retete vegane
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare