Pachetelul era la mare moda in copilaria mea. Din prima banca adia miros de salam Victoria si cascaval, pe randul de mijloc cineva isi infigea dintii intr-un sandwich cu parizer cu usturoi in spatele clasei cineva rontaia pe ascuns o felie de chec.
Altii se bateau in sandwich-uri cu ou prajit iar cei mai avuti veneau la scoala cu banane pe care le mancau sub privirile invidioase ale celorlati copii. Doar cativa favoriti prindeau gustul unei felii de banana storcosita si asta daca intrau in gratiile bogatanilor cu banane.
Pachetelul, compus pana atunci din servetele albe de masa si o punga care-l invelea, a capatat proportii uriase. M-am lovit de colegi care veneau cu ciorba la borcan imputind tot open space-ul cu aromele patrunzatoare de bors, apoi am dat de spaghetti-sti – cei care au intotdeuna paste la cutiuta cu sau fara sos, intotdeauna cu mult parmezan.
Marimea si diversitatea mancarurilor luate la pachet depinde direct proportional de facilitatile de la birou. Ai frigider si microunde – te-ai facut ! De la popcorn la stufat- orice poate fi mancat la birou, cu conditia sa ai si o bucatarie ca sa nu le muti nasul colegilor cu mancarea ta.
Mai simplu e cand nu ai nici bucatarie, nici frigider, nici microunde. In cazul asta nu iti ramane decat sa te dai pe uscaturi sau sa mergi sa mananci in oras. Situatie in care te vom invidia. O data pentru faptul ca nu esti nevoit sa cari dupa tine, cum facem noi, caserole si caserolute. A doua oara, pentru ca nu trebuie sa speli troacele si in al treilea rand pentru ca ai timpul necesar sa iei pranzul in oras. Cine stie ce mogulas esti tu.
Pentru ca raman permanent fara idei cand vine vorba de mancarea pentru pachetel am facut o lista pe care o folosesc saptamanal.
1. Alternez permanent sandwich-uri cu carne slab? din triada Pui/Pe?te/Sunca de Praga, branzeturi usoare si legume in salata sau sote sau pui la gratar cu salata de vara.
2. Nu combina niciodata fructele cu pranzul decat daca vrei sa te balonezi si sa plutesti ca un zepelin in deriva !
3. Fa cel mai sanatos sandwich! Nu uita sa alegi mereu produse din cereale integrale in defavoarea celor albe, procesate, care au ramas fara germeni si fara tarate. Procesarea cerealelor duce la pierderea a aproximativ 20 de nutrienti esentiali, printre care vitaminele B, fibrele, proteinele si unele minerale.
Voi ce luati la pachet ? Mai mult decat atat vreau sa stiu cu ce va delectati pe bancile scolii, ca acum avem toti cam acelasi lucru. De fapt si atunci era la fel...Do you see a pattern here ?
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!