Mancarica de pui cu rosii, usturoi si ierburi aromate se face foarte usor, nu contine multe calorii si poate fi consumata atat la pranz cat si la cina.
Cum se prepara?
Ingrediente:
- 300-400 grame carne de pui (piept, aripioare sau pulpe);
- 2 linguri ulei de masline;
- o lingura unt;
- 4 catei de usturoi, tocati fin;
- o ceapa tocata fin;
- o jumatate de ardei gras rosu, taiat feliute;
- 400 grame de rosii tocate cuburi;
- o lingura de ierburi aromate;
- o ceasca de vin alb sec;
- o lingura pasta de rosii;
- 2 linguri de capere;
- o legatura de patrunjel.
Mod de preparare:
1. Pune uleiul si untul in tigaie, iar dupa ce se incinge adauga usturoiul si lasa-l putin sa se prajeasca. Ai grija sa nu se arda. Adauga bucatile de pui si rumeneste-le si pe ele putin, pe ambele parti.
2. Intr-un vas amesteca rosiile tocate, ceapa, ierburile aromate, ardeiul, caperele, vinul si pasta de rosii, adauga acest amestec peste bucatile de pui din tigaie si lasa-le sa fiarba.
3. Adauga sare si piper dupa gust.
4. La sfarsit, pune patrunjelul.
5. Serveste aceasta mancare cu o garnitura de fasole verde fiarta sau cu orez.
Sursa foto: cooking.nytimes.com.
Pofta buna!
Citeste si 6 idei de cina pentru cura de slabire.
Calculator
Planifica-ti meniulIntreaba specialistul
prev
next
Adreseaza o intrebare
-
Dietetik raspunde
Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...
-
Andra Chirnogeanu
Fitness trainer Fitcurves