Mancaruri care nu sunt de ratat vara aceasta la slabire si mentinere

Nu lasa sa treaca vara fara sa consumi cele mai populare mancaruri! Sunt rapide, gustoase, cat mai putin gatite la sursa de foc sau deloc, frumos colorate si pline de nutrienti, ceea ce le recomanda pentru slabire si mentinere. Cand nu stii ce sa mai mananci, poti apela fara probleme la mancarurile acestea si te vei convinge de rezultate. Pe langa delicioasele salate de cruditati pe care le poti consuma, merita sa incerci si mancaruri inedite ca cele propuse de noi. Nu se gasesc chiar la orice masa, iar asta inseamna ca nu te vei plictisi in zilele de vara. Mancarurile de vara nu trebuie sa te oboseasca si sa-ti ingreuneze digestia cum se intampla la cele de sezon rece, ci trebuie sa te ajute sa faci fata cu brio temperaturilor exagerat de mari. Multe persoane pot slabi vara fara efort si fara dieta propriu-zisa, ci doar consumand alimentele de sezon.
 
Mancarurile de vara sunt pline de nutrienti esentiali pentru organism, care iti vor accelera metabolismul, iti vor imbunatati digestia si iti vor aduce un boost enorm de energie favorabila slabirii.
 

1.Cartofi acordeon la cuptor sau cartofi Hasselback

 
Alege cati cartofi vrei pe care ii speli bine si ii cureti de coaja, apoi crestezi in felii subtiri, dar fara a taia pana jos. Intre felii poti pune legume taiate rondele subtiri, mozarella, parmezan, unt, legume taiate marunt si diverse mirodenii. Se lasa la cuptor timp 40 de minute pe foaie de copt. 
 
 
 

2.Paste vegetale

 
Ai nevoie doar de un aparat care taie in spirala si pe care il gasesti de cumparat in magazinele cu ustensile pentru bucatarie. Poti taia in spirala legume precum castraveti, morcovi, dovlecei, avocado. Poti decora cu ingrediente precum:
 
  • Rosii cherry
  • Ridiche
  • 2-3 linguri de fasole neagra sau rosie – la conserva
  • Jumatate de conserva de porumb
  • Verdeturi faramitate la alegere (spanac, varza kale, frunze de salata, rucola, etc.)
  • Zeama de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Cativa fulgi de chilli
  • Branza feta sau branza de vaci
  • Patrunjel proaspat sau uscat
 
 
 
 

3.Salata Tabbouleh din seminte de quinoa

 
Semintele se fierb cateva minute si se asteapta sa se raceasca, iar la final se combina cu rosii taiate marunt, castraveti tocati, dovlecel taiat marunt, 1 ardei galben gras, masline faramitate, 1-2 cani de patrunjel tocat, zeama de la o lamaie, 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de turmeric.
 
 

4.Ciuperci Capresse 

 
Ai nevoie de ciuperci champignon cu palarii mari si asta pentru ca vor fi umplute cu mozarella si rosii cherry taiate in jumatate, se lasa la cuptor si se orneaza cu patrunjel tocat. Se consuma cu sos de tomate iute sau sos tzatziki.
 
 

5.Rosii rumenite cu parmezan

 
Rosiile se feliaza si se aseaza in tava de copt pe o hartie de copt, se foloseste putin ulei de masline, iar deasupra se presara parmezam si ierburi aromatice dupa preferinte.
 
 

6.Sfecla rosie marinata/murata

 
Ingrediente:
 
  • 3 sfecle rosii medii (fara coaja) – taiate felii sau cuburi
  • 6 ridichi
  • Jumatate de cana de otet
  • 2 linguri sare kosher
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura de seminte de chimen 
  • 1 litru de apa clocotita
 
Pune intr-un borcan tot si adauga apa si condimentele. Se inchide ermetic si se lasa la temperatura camerei 4-5 zile.
 
 

7.Chips-uri din pleurotus

 
De ce sa consumi rontaieli nesanatoase cand poti prepara din partile lungi si subtiri ale acestor ciuperci adevarate inele crocante si gustoase? Le dai prin oua batute si pesmet sau fulgi de porumb si le rumenesti cateva minute la cuptor. Vezi aici mai multe retete cu ciuperci pleurotus!
 
 
 

8.Salata de ciuperci marinate cu verdeturi

 

Poti alege ciuperci la conserva sau le poti gati la grill sau tigaie. Adauga marar, patrunjel, ceapa rosie, ceapa verde, curry si piper macinat. O salata simpla si de efect!
 
 

9.Supa bulgareasca Tarator

 
Ingrediente:
 
  • 1 castravete mare sau 4-5 mai mici – se taie rondele
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 iaurt cu foarte putine grasimi (cel mai bun este cel grecesc)
  • 500 grame de lapte de capra, cocos, migdale sau soia bio 
  • 3-4 cani de apa
  • 2 linguri de ulei de masline 
  • 2 linguri de nuca macinata 
  • Sare si piper dupa gust
  • O mana de marar tocat, dar poti adauga si patrunjel proaspat tocat
 
 
Totul se faramiteaza la blender si se lasa la frigider 1 ora.
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
slabire si mentinere vara
mancaruri vara
mancaruri slabire vara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare