Mancaruri ciudate din jurul lumii - vei ramane surprins!

Stil culinar 11.04.2018 dietetik
Fiecare zona din lume are propria cultura culinara, asa ca vei ramane suprins cand vei afla ca delicatesele lor sunt de fapt absolut dezgustatoare pentru altii. In cele mai multe situatii nu se mai pune accentul pe aranjarea mancarii in farfurie sau pe folosirea celor mai inedite mirodenii si ierburi aromatice. Daca in unele bucatarii internationale conteaza ca mancarea sa atraga atat ca gust cat si vizual, pentru unii conteaza sa arate cat mai bizar, dar sa se foloseasca si tehnici cat mai ciudate de preparare. Stim deja ca in unele tari se consuma insecte in diverse combinatii si forme, dar acest aspect este deja depasit, iar imaginatia ne este pusa la incercare. Mancarurile descoperite de noi sunt atat de ciudate incat ne intrebam in ce masura sunt comestibile. Se poate spune ca unii oameni chiar mananca orice fara a lua in calcul posibile infectii, microbi sau otravuri.
 
Nu va ganditi ca aceste mancaruri sunt gatite de catre simpli localnici din anumite zone, ci chiar de bucatari instruiti ani intregi pentru a fi capabili sa faca fata anumitor mancaruri, mai ales cele cu risc de otrava. Cititi mai jos si minunati-va:
 

1.Balut

 

Este un fel de mancare care se gaseste la orice colt de strada din tari precum Vietnam sau Filipine si nu in restaurante mai elegante, dar chiar si asa este considerat delicatesa. Este vorba despre un fel de mancare pe baza de oua, doar ca nu se consuma asa cum stim noi. Se folosesc oua de rata, gatite cand se afla in plina fecundare. Nu se asteapta ca puiul de rata sa iasa din oua, ci se gatesc cand este gata format si mai sunt cateva zile pana la eclozare. Se sparge putin oul si se gateste in mod normal. O astfel de mancare se consuma prin sorbirea din oua si aici ma refer doar la cei care au curaj.
 
 
 

2.Supa de liliac

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Liliecii sunt printre cele mai infricosatoare vietati si traiesc in cele mai umede si intunecoase locuri. La fel ca si sobolanii si ratonii se crede ca poarta cele mai periculoase boli, dar totusi locuitorii din Thailanda si China ii considera delicatese. Uimitor este faptul ca liliecii nu sunt omorati inainte de gatire, ci sunt fierti pe viu. In rest, supa se prepara asa cum stim cu zeama si diverse legume. 
 
 

3.Nas de elan

 

Toata lumea stie ca acest animal traieste prin partile extrem nordice, dar in Alaska este considerat o delicatesa si asta pentru ca unele parti ale corpului se gatesc intr-un mod mai deosebit. In acest caz este vorba despre nas care este gatit precum piftiile.
 
 

4.Fugu

 

Este o mancare cat se poate de toxica si asta pentru ca te poate omori in cel mai scurt timp daca nu este preparata corespunzator. Numai bucatarii profesionisti si care au fost instruiti ani de zile pot prepara o astfel de mancare, iar orice mica neatentie sau nerespectarea pasilor de preparare te poate costa viata. De asemenea, este pusa in pericol si viata celui care prepara mancarea. Fugu este denumirea pestelui balon in limba japoneza, care este cunoscut pentru faptul ca contine o cantitate enorma de otrava. Partea interesanta este ca desi se elimina o mare parte din otrava la preparare, se lasa in mod voit o parte foarte mica pentru a avea anumite senzatii cand consumi mancarea.
 
 

5.Hakarl

 

Este de departe una dintre cele mai dezgustatoare mancaruri din lume si are la baza carnea de rechin. Mai exact un rechin intreg, care in loc sa fie curatat corespunzator este pus la fermentat timp de cateva luni si abia apoi este gatit. Cei care au gustat din el spun ca are gust de formol si ca este cat se poate de scarbos.
 
 

6.Inima de cobra vie

 

Unii spun ca atunci cand un sarpe este omorat unele parti din corp inca continua sa se miste pentru un timp. Este si cazul acestui tip de mancare, care are la baza inima de cobra servita in sange proaspat. Aceasta nu se gateste, ci se consuma ca atare, iar ideea este sa simti in gat cum se misca inima. Cei din Vietnam consuma aceasta mancare in semn de virilitate si curaj.
 
 
Vazand aceste mancaruri deodata parca orice dieta stricta pare foarte gustoasa facand o comparatie.
 
 
 
 
 
Sursa: www.lolwot.com;

 

Tags:
mancaruri
mancaruri ciudate
mancaruri din jurul lumii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare