Iti dezvaluim solutia la indemana pentru a scapa de surplusul de kilograme, dar si pentru protejarea organismului pe timpul temperaturilor scazute. De regula, curele de slabire sunt destul de restrictive si pot infometa destul de mult, ceea ce nu este favorabil toamna cand este mai frig pentru ca organismul va deveni si mai sensibil si prin urmare, vei fi predispus racelilor si gripei. Iti dezvaluim asadar mancaruri rapide, gustoase si sarace in calorii, dar care ofera satietate pe termen lung si care iti fortifica si imunitatea ca sa faci fata cu brio germenilor, microbilor si virusurilor. Dieta de toamna difera foarte mult fata de cea de vara. Daca vara ne multumeam si cu salate fara consecinte, iata ca toamna lucrurile se schimba radical. Putem manca sanatos si usor gatit pentru a ne incalzi toamna, dar putem alege si ingrediente inteligente, cunoscute in lupta cu prevenirea si tratarea racelilor. Nu vei depasi bugetul lunar cu astfel de mancaruri, dar vei face si economie ca nu vei mai da bani pe tot felul de medicamente pentru raceala.
1.Supa greceasca din piept de pui
Este o supa foarte consistenta, dar sanatoasa in acelasi timp. Contine:
• Piept de pui fiert
• Legume mexicane la punga
• 1-2 oua
• 2 linguri de iaurt grecesc cu putine grasimi
• Otet
• 2 linguri de ulei de masline
• 4-5 catei de usturoi mari
• 1 ceapa galbena mare
• 2 cartofi mari
• 1 mana de taitei
• Zeama de la jumatate de lamaie mare
Culoarea galbena a supei este data de faptul ca la final se amesteca intr-un bol iaurtul cu oualele batute si zeama de lamaie, iar amestecul se adauga treptat in ciorba si se amesteca bine. Supa ajuta atat la slabire cat si la intarirea imunitatii si asta pentru ca se bazeaza pe multa ceapa, usturoi si carne de pasare.
2.Ciuperci sotate cu mujdei
Pare o mancare banala, dar nu este deloc asa. Nu oricine stie sa soteze corect ciupercile pentru a nu se inmuia prea tare. Secretul este sa nu adaugi sare in timpul gatirii si trebuie gatite in tigaie neaderenta. Poti adauga si sos de rosii cu 4-5 catei de usturoi faramitati si poti servi cu mujdei clasic. Poti adauga si spanac care fortifica imuniattea,d ar si rosii cherry. In cura de slabire ciupercile sunt exceptionale si asta pentru ca la 100 de grame abia daca au 28 de calorii. Poti alege champignon, pleurotus, hribi, etc.
3. Salata de ciuperci marinate plina de culoare
Toamna avem nevoie de alimente bogate in probiotice, asa ca nu ezita sa consumi ciuperci marinate peste noapte. Ingredientele pentru salata:
• 1-2 cani de ciuperci champignon marinate
• 2-3 morcovi taiati rondele
• 1 cana de varza kale
• 1 ceapa rosie taiata julien
• 1 legatura de patrunjel sau merge si condiment
• Marar
• Putin piper macinat
Probioticele ajuta la protejarea organismului prin faptul ca intaresc imuniattea.
4. Supa bulgareasca Tarator
Ingrediente:
• 1 castravete mare sau 4-5 mai mici – se taie rondele
• 1 capatana de usturoi
• 1 iaurt cu foarte putine grasimi (cel mai bun este cel grecesc)
• 500 grame de lapte de capra, cocos, migdale sau soia bio
• 3-4 cani de apa
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 linguri de nuca macinata
• Sare si piper dupa gust
• O mana de marar tocat, dar poti adauga si patrunjel proaspat tocat
5. Tachitos mexicane la cuptor
Ingrediente:
• 1 conserva mare de fasole – le dai prin blender
• 1 ardei rosu capia
• 1 ardei rosu gras mic
• 1 cana de rucola
• 1 conserva de porumb
• 4-5 pita mici
• Sos salsa caliente
Dai prin blender fasolea si ardeii, iar pasta groasa se aseaza in linie dreapta pe mijlocul pitelor. Se adauga si rucola, apoi se ruleaza si se tin la cuptor pentru 10 minute. Inainte de a le pune la cuptor se fixeaza cu scobitori.
Este o mancare indicata la raceala si slabire pentru ca are efect de termogeneza prin contintuul de ingrediente picante care te fac sa transpiri si sa elimini toxinele si orice urma de raceala. Vezi
aici cura de 21 de zile care curata corpul de zahar, tutun si toxine.
6. Cartofi zdrobiti cu sos de mujdei
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
Ai nevoie de cartofi mici pe care sa-i gatesti la cuptor in coaja si pe care sa-i zdrobesti usor ca sa se patrunda mai bine. Sosul de mujdei se prepara din catei de usturoi, usturoi pudra, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper, otet si patrunjel tocat si poate putina apa. Unge cartofii atat inainte de a-i pune la cuptor cat si la consum.