Manechinele XXL sparg piata modei

Trebuia sa anticipezi asta inca de acum 3 ani cand Madridul a decis ca la prezentarile de moda nu vor mai putea participa modelele no. 0. Top modelul 90-60-90 e pe cale de disparitie si in curand i se canta Prohodul.
 
 
Modelele cu forme acapareaza podiumul. Pana si Jean Paul Gaultier a inceput sa creeze pentru forme mai pline, cele normale as adauga eu.
 
 
Daca inca nu va dezmeticiti, aflati ca reputata companie Ford Models a creat mai nou o divizie “plus size”. Desi aflam de ea de-abia acum ea exista de 10 ani, semn ca oamenii stiau de un deceniu care va fi trend-ul. Si ne-au lasat sa ne chinuim cu diete inutil, ntz-ntz-ntz !
 
Fetele de la divizia „plus size“ sunt manechine cu state vechi de plata la prezentarile de moda. Multe dintre ele lucreaza in domeniu inca de cand se chinuiau sa isi tina greutatea sub control, infometandu-se in continuu. 
 
Lor le-a pus Dumnezeu mana in cap cand cei de la Ford Models au reusit sa le convinga ca vor avea succe daca mai pun pe ele niste kilograme. Pe vremea lui Coco Chanel asta ar fi fost considerata utopie, sau wishfull thinking. Ramane la alegerea voastra.
 
Cele platite cu 150 de dolari pe ora au ajuns acum la onorarii de 20 de mii de dolari pe ziua de filmare
 
Nici actritele nu se lasa mai prejos. Pe marile ecrane, in reviste si in reclame primeaza vedete ca Scarlett Johansson care nu se tem sa-si arate curbele. Daca stai bine sa te gandesti una din precursoarele luptei impotriva imaginii idilice asociate femeii schelet a fost Kirstie Alley. Recunosc acum a cazut in extrema cealalta, dar in the mid 90’s avea mare succes.
 
Alt exemplu este Duffy. Intr-adevar face reclama acum la Cola Zero, dar la randul ei este a successfull chubby girl.

 

Tags:
Ford Models
Jean Paul Gaultier
Coco Chanel
Scarlett Johansson
Kirstie Alley
Duffy
manechine grase
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Cristina
    1. Cristina 14.05.2010 12:49

    ai uitat sa precizezi ca ceea ce noi vedem ca si "normal" este plus-size in USA. Adik undeva putin peste greutatea normala. Sincer prefer sa vad fete la greutate ideala pe podium (nu chiar schiloade, dar nu grase)

  • Lubriq
    2. Lubriq 14.05.2010 17:56

    De fapt, nu toate campaniile cu modele plus-size sunt reu?ite. Uite aici explica?ia: http://bit.ly/d3TyIM

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare