Martisoare, martisoare!

In sfarsit a venit si binecuvantata zi de 1 Martie! Un motiv perfect ca sa daruim tuturor martisoare,  adica biscuiti aromati cu razatura de coaja de lime. Martisoare la toata lumea! Reteta este simpla, bucuria mare! Biscuitii cu lime se fac repede, sunt gustosi si spornici, asa cum va dorim sa va fie si voua primavara care incepe azi! 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intr-o tava clasica de aragaz, intra la copt peste 40 de biscuiti, adica martisoare uor verzi. Ca sa-i faci ai nevoie de 100 de grame de unt, 200 de grame de zahar, un ou intreg, un galbenus de ou, doua linguri pline de coaja rasa de la vreo patru lime, 250 de grame de faina, un plic de praf de copt, un varf de cutit de sare, doua linguri de zahar pudra pentru ornat.

Razatura de coaja de lime amesteca-o cu vreo lingura de zahar. Pune totul in masina de cafea si, cu doua, trei impulsuri scurte transforma totul intr-o pasta. Unge tava cu un strat foarte subtire de unt si tapeteaz-o cu faina. Poti folosi si hartie pentru copt.

Amesteca untul (lasat o ora la temperatura camerei) cu zaharul pana ce devine spumos. Poti folosi un mixer. Adauga oul intreg, apoi galbenusul. Amesteca pana ce totul este, foarte bine, omogenizat. Adauga pasta de coaja de lime si trei linguri de suc de lime.

Amestca faina cu sarea si praful de copt. Pune faina, pregatita astfel, in crema de unt. Amesteca bine. Rastoarna toata compozitia pe o folie de plastic si formeaza un salam. Infasoara bine aluatul, care este destul de moale, si da-l la rece, pentru cel putin o ora. Il poti lasa si in congelator pentru 20-25 de minute.


Dupa acest interval de timp, scoate aluatul din folia de plastic si taie-l in felii groase de un centimetru. Pune biscutii la copt, in tava pregatita deja.
Coace-i circa 10-15 minute, in cuptorul bine incins, la foc potrivit. Sunt gata cand sunt usor rumeniti. Lasa martisoarele sa se raceasca inainte sa-i gusti, ca sa te poti bucura de aroma fina de lime. Pudreaza-i cu o ploaie de zahar pudra.

Biscuitii sunt la fel de buni si daca folosesti lamai in loc de lime. Pune doar o lingura de suc de lamaie in compozitie. Indiferent daca folosesti lime sau lamai spala foarte bine fructele inainte sa le razi coaja. Acestea sunt martisoarele noastre pentru voi! O primavara frumoasa sa aveti!

Tags:
Martisoare
fursecuri cu lime
lime
lamai
prajituri rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare