Masti de fata cu pepene galben – pentru prospetime si tinerete

Ce poate fi mai placut pe o caldura inabusitore decat o masca pentru ten revigoranta si hranitoare? Si cum altfel daca nu cu ajutorul pepenelui galben care este la indemana vara si este destul de accesibil. Iata ca nu este racoritor si hranitor doar prin consum, ci in realizarea mastilor pentru fata. Este o buna cale de a-ti ingriji tenul si de a-l feri de aparitia ridurilor premature. In locul apelor micelare de la farmacie, poti alege si o aceasta alternativa naturala. Ce face mai exact pepenele galben pentru piele? Curata, hidrateaza, tonifiaza si mentine pielea tanara. Iata cateva idei de masti:

1.Masca pentru ten matur cu pepene galben

Aceast tip de masca este bun atat pentru tenurile mature, dar pot fi utilizate si pentru prevenirea aparitiei ridurilor.
 
Ai nevoie de:
- 1 bucata mica de pepene galben
- 1 lingura de miere de albine naturala
- 1 bucata de pepene verde
 
*Ingredientele se amesteca bine intr-un blender, se aplica pe fata curata si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se clateste cu apa calda si apoi cu apa rece.

2.Masca pentru exfoliere cu pepene galben

Este important sa elimini celulele moarte prin exfoliere, deoarece favorizezi regenerarea celulara, imbunatatesti circulatia sangelui si favorizezi productia de colagen din piele.
 
Ai nevoie de:
- 2 linguri de malai
- 1 bucata de pepene galben
- 2 linguri de lapte
 
*Se face o pasta omogena din ingrediente si se aplica pe fata prin miscari delicate circulare, se lasa sa actioneze 20 de minute si se clatestte cu apa calduta si apoi apa rece, pentru inchiderea porilor. Nu este bine sa abuzati de aceasta masca, deoarece poate irita tenul, asa ca ideal ar fi la 2-3 saptamani.
 

3.Masca hidratanta si revigoranta din pepene galben

Aceasta masca este ideala pentru zilele caniculare, cand simti ca machiajul ti se scurge de pe fata.
 
Ai nevoie de:
- Miez de pepene galben
- 2 linguri de argila
 
*Ingredientele se amesteca foarte bine si amestecul se intinde pe fata, gat si decolteu ca sa fie o revigorare ca la carte si se lasa sa actioneze 20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta si apoi cu apa rece. Puteti abuza de aceasta masca zilnic daca puteti.

4.Masca pentru ten gras sau mixt cu pepene galben

Aceasta este o masca de ten foarte hranitoare si tonifianta care nu se adreseaza doar tenului gras si mixt, ci si tenului normal. Pana la urma o curatare produnda si o buna hidratare are nevoie orice tip de ten.
 
Ai nevoie de:
- 2 felii de pepene galben zdrobite
- 2 linguri de morcov dat prin razatoare
- 3 linguri de zeama de portocale
- 1 lingura zeama de lamaie
 
*Se amesteca foarte bine ingredientele si se lasa pe fata doar 10 minute, deoarece este destul de concentrata, dupa care se clateste cu apa calduta sau rece. Se poate clati si cu apa plata de izvor. Ideal este sa nu abuzati de aceasta masca daca aveti tenul sensibil si care se irita cu usurinta. Incercati sa o preparati o data la ceva timp.

5.Masca regeneranta cu pepene galben

Aceasta masca este perfecta si pentru zona ochilor, mai ales daca aveti cearcane sau ochi umflati si obositi. Dee asemenea, este o buna solutie si daca vi se umfla fata din cauza retentiei de apa din organism.
 
Ai nevoie de:
- 2 felii de pepene galben taiate cuburi
- 1 castravete proaspat
 
*Ingredientele se dau prin blender pana se obtine o pasta omogena. Ca sa nu-ti curga masca, intinde-o pe fata prin miscari circulare si las-o sa actioneze 10-15 minute, apoi clateste cu apa plata de izvor sau apa rece.

6.Masca racoritoare cu pepene galben si alte ingrediente

Nimic nu este mai placut decat o masca delicioasa pentru zilele toride de vara.
 
Ai nevoie de:
- 3 felii mici de pepene galben curatate de seminte si coaja
- 3 felii de mango
- 1 lingura de iaurt rece
 
*Ingredientele se pun la blender pentru o pasta consistenta si omogena si se aplica pe ten, gat si decolteu. Pana la urma te racoresti cu totul, daca tot vrei sa te racoresti. Se lasa pe piele 20 de minute, dupa care se clateste cu apa rece. Masca este ideala pentru toate tipurile de ten, iar vara va ajuta pentru ca regleaza cantitatea de sebum si nu va veti mai confrunta cu enervanta piele lucioasa.
 
Sa stiti ca nu este foarte greu sa ai o piele frumoasa. Trebuie doar sa respecti niste pasi de ingrijire foarte importanti, dar simpli. Cat de calitative ar fi cosmeticele utilizate, nu uitati sa va demachiati fata dimineata si seara. Daca tot v-am vorbit despre o masca de ten homemade, sa stiti ca exista si demachiante preparate acasa. Acestea se realizeaza usor si din ingrediente la indemana, daca nu vreti sa cheltuiti pe produse din comert. Sunt mult mai racoritoare demachiantele naturale preparate acasa.
 
Dupa curatarea tenului cu ajutorul unui demachiant si aplicarea unei masti pentru ten homemade, este foarte important sa aplicati o crema anti-aging naturala. Nu conteaza daca aveti riduri sau nu, ideal estte sa preveniti din timp sau sa combateti cat mai puteti. Este foarte important sa fie naturala crema si sa contina niste ingrediente unice ca sa beneficiati de cele mai bune rezultate. Nu sariti peste rutina cu crema anti-imbatranire!
 
In randurile anterioare v-am vorbit mai mult despre cum sa va hidratati si sa va revigorati tenul. Dar nu v-am spus nimic despre acnee si punctele negre, care sunt specifice tenului gras sau mixt, iar vara avem nevoie de o ingrijire deosebita a tenului, deoarece transpiram si favorizam aparitia cosurilor si a punctelor negre. Exista simasti homemade pentru combaterea acneei si punctelor negre si tot din ingrediente accesibile. Acestea va ajuta sa cicatrizati urmele lasate de acnee si va curata porii in profunzime.
 
A avea o piele superba nu tine doar de mastile si cremele pe care ni le aplicam pe piele. Trebuie sa intervenim si din interior consumand alimente sanatoase si sa ne hidratam bine. O alimentatie sanatoasa consta in consumul de legume si puteti profita de multe combinatii de salate sanatoase pentru detoxifiere. Nu este intamplatoare expresia cum ca ,, ce mananci se reflecta la suprafata”. O buna detoxifiere cu ajutorul legumelor va ajuta sa eliminati toxinele din corp, dar si de la nivelul pielii ca sa va puteti bucura de o piele impecabila. De asemenea, si hidratarea conteaza foarte mult. Nu ai voie sa sari peste consumul a 2 litri de apa zilnic. Te ajuta sa-ti mentii pielea tanara si frumoasa. In plus, poti consuma si sucuri de fructe hidratante. Acestea va curata organismul cu totul si va racoresc in zilele toride, iar toxinele se vor elimina mult mai usor.
 
*Tinand cont de cele spuse anterior, nu aveti cum sa nu va bucurati de un ten impecabil.
 
A testat cineva masca cu pepene galben? Cum vi se pare?

Tags:
ten curat
ten frumos
pepene galben
masca de fata
masca de fata cu pepene galben
masca de fata cu pepene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare