Masti pentru ten cu aspirina – trucul nestiut pentru frumusete

Cine a spus ca aspirina este remediul bun la toate, mare dreptate a avut. Nu cred ca s-ar fi gandit nimeni ca aspirina care este folosita pentru a trata durerile si febra poate fi o solutie la indemana si pentru toate problemele tenului. Daca vrei sa intineresti, prepara o masca de ten cu aspirina, iar daca ai probleme cu acneea, tot aspirina este salvarea ta. Cuperoza sau roseata tenului reprezinta si ea o problema, dar cu aspirina nu mai are scapare.

Ce beneficii pentru frumusete aduce aspirina?

Ati observat ca daca puneti aspirina in apa devine efervescenta. De ce? Pentru ca are in compozitie cateva tipuri de acid dupa cum urmeaza:
 
  • Acid salicilic – ati vazut cu siguranta acest acid in diverse medicamente si solutii pentru ingrijirea tenului, acum aflati si de ce; are proprietati exfoliante, antiinflamatoare si regenerante
  • Acid beta hidroxilcalmeaza roseata, inflamatiile si mancarimile pielii; in plus, curata porii foarte bine, stimuleaza innoirea celulara si ajuta la exfolierea celulelor moarte
 
*Sunt multe alte beneficii pentru piele. Daca ati vazut ca aspirina poate trata roseata, inflamatiile, acneea, datorita proprietatilor cicatrizante si exfoliante, iata ca este un bun remediu si pentru intinerirea tenului si asta pentru ca trateaza petele pigmentare datorate razelor solare sau solarului si previne aparitia lor, reduce liniile fine si chiar ridurile mai adanci.
 

Cum se utilizeaza aspirina in tratamentele de infrumusetare?

Iata partea frumoasa la aspirina. Nu conteaza ce problema de ten ai, intrucat ea merge combinata in diverse feluri, fie ca este vorba de sucuri de fructe citrice, uleiuri hidratante sau cu produse lactate. Trebuie doar sa combini in functie de problema cu care te confrunti la ten. Sa vedem cum ar putea fi combinata:
 
  • Daca ai un ten care tinde sa fie uleios se recomanda utilizarea aspirinei cu sucuri de fructe citricelamaie, lime, portocale, grapefruit; ajuta la curatarea porilor, suge sebumul de pe fata pentru mult timp si trateaza si acneea
  • Daca ai un ten gras sau mixt in mod permanent poti combina aspirina cu orice produs lactat doresti, fie ca este vorba de iaurt natural, lapte sau smantana; partea frumoasa este ca nu doar curata tenul, dar il lasa si hidratat fara a se ingrasa iar
  • Pentru ten sensibil este necesar sa combini aspirina cu ingrediente puternice si hidranate cum ar fi mierea de albine naturala si gel de aloe vera
  • In lunile de iarna cand tenul se usuca excesiv, puteti combina aspirina cu ceva emolient, care sa patrunda bine in piele cum ar fi uleiul de masline sau mierea de albine naturala

Care sunt tipurile de masti cu aspirina pe care le poti prepara?

Exista multe tipuri de masti pe care le poti incerca, dar depind de problema pe care o aveti cu tenul.
 
1. Intinerirea tenului
 
Ai nevoie de:
- 5 tablete de aspirina pisate
- 1 lingura de miere de albine naturala
 
*Din ingrediente se obtine o pasta groasa care se tine pe ten 15 minute, apoi se clateste cu apa calda.
 
Aceasta masca este minunata pentru tenul gras, dar si pentru intinerirea tenului, pentru cuperoza, pielea lasata si inclusiv acnee. Colagenul este cel care mentine fermitatea si tineretea tenului asa ca masca nu face altceva decat sa stimuleze producerea colagenului.
 
Daca vreti sa va bucurati cat mai mult timp de un ten lipsit de riduri, puteti incepe tratamente de prevenire cu masti homemade, dar si creme naturale cu actiune puternica anti-aging. Acestea nu doar ca sunt ideale pentru prevenire, dar ajuta si un ten care se confrunta deja cu existenta ridurilor. In plus au efecte si de lifting ca sa nu va mai confruntati cu pielea lasata. In lupta cu ridurile nu sunt de ajuns doar mastile de ten. Dupa aplicarea lor trebuie si o crema pentru protectia impotriva radicalilor liberi si care sa contina substante active pentru o actiune permanenta. Doar asa castigati lupta cu ridurile.
 
2. Acnee si puncte negre
 
Ai nevoie de:
- 2 tablete de aspirina pisate
- putina zeama de lamaie
 
*Ingredientele se amesteca foarte bine pana obtii o pasta pe care o aplici pe zonele afectate de acnee, se lasa 10 minute sa actioneze si se clateste bine cu apa calda. Atentie! Sa nu se frece pielea si nici sa nu se lase mai mult de timpul indicat ca altfel usuca pielea.
 
Cine vrea o masca mai puternica, dar si hidratanta pentru tenul acneic, poate amesteca aspirina cu galbenusul de ou. Oul este bogat in vitamine si minerale si ar ajuta mult la tratarea inflamatiei pielii. Nu intamplator mastile cu ou sunt foarte cunoscute in tratamentele de infrumusetare. Efectele sunt de lunga durata si reprezinta una dintre cele mai sanatoase si mai la indemana solutii pentru un ten de bebelus.
 
3. Improspatarea tenului
 
Ai nevoie de:
- jumatate de cana de apa
- 8-10 tablete de aspirina pistae bine
- 4 linguri de otet alb sau otet de mere
 
*Ingredientele se amesteca bine si se pun intr-o sticla, pe care o poti folosi pe post de tonic facial cand simti nevoia. Se lasa pe fata 10 minute si se clateste cu apa calda. Nu uitati sa pastrati mereu la rece sticla ca sa aiba efectele dorite.
 
Credeati ca otetul este utilizat doar la gatit? Ei bine , nu. Exista moduri uimitoare de utilizare a otetului pe care garantez ca nu le stiai. Cu ajutorul lui poti face economie la multe produse de infrumusetare, dar si de prin casa.
 
 
4. Reducerea pungilor de sub ochi
 
Am mentionat anterior ca aspirina are proprietati anti-inflamatoare si poate fi un remediu bun pentru ochii obositi si umflati. De asemenea, are efecte si asupra retentiei de apa la nivelul tenului.
 
Ai nevoie de:
-3 tablete de aspirina dizolvate in apa
 
*Imediat cand se obtine pasta se aplica pe zonele afectate si se lasa 10-15 minute, dar mare grija sa nu-ti intre in ochi. Rezultatele se vad in timp as aca aveti rabdare.
Aceasta mascuta este foarte buna si atunci cand doriti la o anumita perioada de timp sa va faceti o exfoliere usoara a tenului, pentru eliminarea celulelor moarte. Veti avea un ten mult mai fin si stralucitor.
 
Este o masca foarte buna pentru tratarea pungilor de sub ochi, iar in plus puteti folosi si alte trucuri de calmare a ochilor umflati. Nu va ganditi ca se scapa greu de aceasta problema. Cu ajutorul ingredientelor de prin casa nu aveti idee ce rezultate minunate puteti obtine.
 
5. Reducerea iritatiilor si rosetii de la nivelul tenului
 
Ai nevoie de:
- 6 aspirine tamponate
- 1 lingura de ulei de masline
- apa distilata sau apa plata
 
*Se amesteca foarte bine ingredientele si se aplica pe tenul iritat, lasand sa actioneze 10-15 minute, dupa care se clateste cu apa calda. Puteti profita de aceasta masca  maxim de 2 ori pe saptamana. Uleiul de masline este cunoscut pentru proprietatile sale hidratante, iar combinat cu aspirina reduce senzatia de uscaciune si vindeca orice tip de iritatie.
 
Nu este usor sa scapi de iritatii si leziuni inflamate si nici de roseata, dar sa stiti ca impreuna cu aceasta masca puteti apela si la creme naturale universale in tratarea tuturor problemelor pielii. Acestea te ajuta sa scapi si de alte probleme la nivelul tenului date de mai multe cauze. Odata tratate cauzele, nu veti mai avea neplaceri cu tenul.
 
Stiai de aceste utilizari ale aspirinei? O vei include si tu in tratamentele tale de infrumusetare?

Tags:
infrumusetare ten
masca pentru ten
aspirina
trucuri infrumusetare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare