Medalioane de cartofi

Daca nu mai stiti ce sa gatiti ca si garnitura sau daca aveti musafiri si doriti ca masa sa arate cat mai frumos, va propun medialioane de cartofi. Se potrivesc foarte bine ca si aperitiv. In plus, arata foarte bine si este foarte usor de preparat.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ca sa faci medialioane de cartofi ai nevoie de 500 de grame de cartofi albi, 100 de grame de cascaval, un ou, sare, piper proaspat macinat, apa pentru fiert cartofii, o lingura ulei si 30 de mililitri de lapte.

Cartofii se curata si se taie cubulete apoi se fierb in apa cu sare pana cand se strivesc rup usor cu furculita. Se strecoara si se paseaza cu furculita. Cartofii se amesteca cu lapte, putin ulei, cascavalul ras, oul intreg si laptele pana cand obtinem o spuma. Se lasa la racit. Cu ajutorul unui posh pentru patiserie se formeaza medalioane intr-o tava pe hartie de copt. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pe 10-15 minute sau pana cand devin aurii. Se pot servi calde sau reci.

100 de grame de medalioane de cartofi contine:  152 calorii, 3 g proteine, 0,7 g lipide si  35,5 g carbohidrati.

Pofta buna! 

Tags:
Medalioane de cartofi
cartofi
cascaval
oua
retete rapide
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare