Memoria se intretine cu vitamine

Imi amintesc cum ma alerga mama in copilarie cu lingura plina de untura de peste. Sunt sigura ca n-am fost singura care a trecut prin experienta asta. Mama imi spunea ca memoria se intretine cu vitamine, dar la varsta copilariei, cui ii pasa de altceva in afara de gustul oribil de care trebuia musai sa te feresti?


Din fericire atat vitamina A cat si D sunt acum ambalate mult mai estetic si au gust mult mai bun decat aveau in copilarie.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Tot raul spre bine. Traim intr-o lume in care memorie ne este pur si simplu bombardata cu tot felul de informatii pe care nici nu mai avem vreme sa le procesam pe indelete.


Cu atata multitasking in jur si informatii care asteapta sa fie preluate de creier, memoria trebuie sa ramana bine antrenata. Solutia vine de la vitamine. Ele sunt esentiale si pentru puterea de concentrare si nu trebuie sa lipseasca din organism.


Primele pe lista sunt vitamina B6, B9 si B 12. Complexul de B-uri ne ajuta sa ne mobilizam si previne pierderile de memorie, datorita aminoacizilor continuti.


Alimentele care contin complexul de B-uri merg de la carne de pui si de peste, la tofu, oua si broccoli.


O alta vitamina care imbunateste memoria este vitamina E. Joaca rol de armura impotriva Alzheimerului. Impreuna cu beta-carotenul, se poate lua din morcovi, mango, spanac, cereale integrale si nuci. Vitamina E protejeaza insa si impotriva razelor ultraviolete, iar atunci cand dieta este bogata in alimente care contin aceasta vitamina, aceasta ajunge, transportata, langa membrana pielii. 


Nu putea lipsi vitamina C din lista. Memoria se intretine cu vitamine iar vitamina C este esentiala pentru intarirea sistemului imunitar si reconstruirea tesutului cognitiv. De altfel este si consumata mult mai repede in conditii de stres, intervenind in mecanismele fiziologice fine care fac organismul capabil sa-i faca fata.


Memoria se intretine cu vitamine, fugi la piata sa le procuri.

Tags:
Memoria se intretine cu vitamine
alimente care contin vitamina B
alimente care contin vitamina C
alimente care contin vitamina A
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
  • Pune metabolismul la treaba Experiente

    Pune metabolismul la treaba

    27.10.2014

    Un metabolism lenes nu este cel mai bun aliat al siluetei. El este influentat atat de comportamentul de zi cu zi, dar si ceea de ceea ce manancam. Asadar de noi depinde sa punem metabolismul la...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare