Meniu de 14 zile cu castraveti ca sa scapi de 7-8 kg
Castravetii sunt legume la indemana, destul de ieftine chiar pe care ii adaugam ca simpla garnitura alaturi de alte mancaruri, dar putini stiu ca poti tine o cura de slabire eficienta cu ajutorul lor. Multe persoane din afara lauda aceasta dieta si asta pentru ca te ajuta sa dai jos 7-8 kilograme in doar 14 zile. Este o dieta care poate fi tinuta tot timpul anului, dar vara rezultatele sunt si mai uimitoare si asta pentru ca este mult mai usor sa elimini toxinele. Trebuie sa recunoastem ca aceste legume au gust minunat si o culoare care da bine in farfurie si te ajuta sa imbunatatesti gustul oricarei mancaruri. Atunci cand vrei sa scapi de surplusul de kilograme intr-un timp foarte scurt, poti apela fara probleme la cura cu castraveti si vei ajunge la concluzia ca este o dieta care nu infometeaza deloc, ci chiar iti permite sa consumi din toate alimentele.
Castravetii sunt ideali in dieta si asta pentru ca 100 de grame de castraveti nu depasesc 20 de calorii, contin apa in proportie de 96%, tot felul de vitamine, minerale si antioxidanti. Ideal este sa nu inlaturi coaja castravetilor pentru ca acolo se afla cei mai pretiosi nutrienti.
Cura cu castraveti este una de scurta durata, asadar nu o poti tine mai mult de 14 zile, timp in care trebuie sa consumi castraveti la fiecare masa in diverse combinatii alimentare sanatoase.
Ziua 1
Micul dejun - 2 oua fierte tari, un smoothie din fructe sau legume si 1-2 castraveti taiati in 4; ai voie cafea cu putin zahar si o felie de paine integrala
Gustare – 1 castravete
Pranz – cartofi rumeniti la cuptor cu sos tzatziki
Gustare – smoothie din castraveti, zeama de lamaie, apa plata si patrunjel
Cina – piept de pui cat palma rumenit la grill cu o salata de castraveti cu marar, patrunjel, zeama de lamaie, putin ulei de masline si o lingura de fulgi de chilli

Ziua 2
Micul dejun – sandvis din castraveti fara paine la care poti adauga sunca slaba de pasare, file de somon afumat sau ton plus un smoothie din fructe
Gustare - o salata mica de castraveti, rosii, ceapa rosie, ceapa verde si frunze de salata
Pranz – paste din castraveti cu cuburi rumenite de piept de pui (ai nevoie de un accesoriu de bucatarie care taie legumele in spirala incat sa semene cu pastele) – poti adauga rosii cherry si sos de rosii
Gustare – 1 castravete si 2 nuci
Cina – peste fara spini cat palma, gatit la cuptor sau grill cu o salata de castraveti, ceapa rosie, verdeturi si 2-3 linguri de iaurt grecesc
Ziua 3
Micul dejun – 1-2 felii de humus din castraveti cu legume si sunca slaba plus smoothie
Gustare – 1 castravete si 2-3 linguri de branzica de vaci
Pranz – salata orientala cu cartofi copti la cuptor, castraveti, ceapa rosie si putin iaurt grecesc
Gustare – smoothie din castraveti
Cina – o salata de rosii, castraveti si avocado cu cateva cuburi de piept de pui rumenit

Ziua 4
Micul dejun – scrob cu ciuperci si sos tzatziki
Gustare – o salata de castraveti si verdeturi
Pranz – 3 linguri de orez brun cu salata de rosii si castraveti
Gustare – o salata de castraveti si verdeturi
Cina – peste fara spini la grill, cartofi la cuptor si salata de castraveti

Ziua 5
Micul dejun – porridge cu branzica de vaci, castraveti si rosii
Gustare – 1 castravete si 1 iaurt
Pranz – salata de naut cu catsraveti, rosii si avocado
Gustare – 1 castravete
Cina – piept de pui la grill cu salata de varza si castraveti si cartofi natur
Ziua 6
Micul dejun – 1 ou fiert tare cu o salata de castraveti, iaurt si verdeturi
Gustare – 1 castravete
Pranz – fructe de mare cu salata de castraveti si iaurt
Gustare – smoothie din castraveti
Cina – salata cu sunca slaba, ou fiert tare, rosii, castraveti si spanac
.jpg)
Ziua 7
Micul dejun – supa crema de castraveti - vezi aici reteta bulgareasca de supa de castraveti
Gustare – sandvis cu castraveti si ton
Pranz – salata greceasca de rosii, catsraveti, branza feta si fasole rosii
Gustare – 1 castravete
Cina – 2 copanele de pui la cuptor sau grill cu salata de rosii si castraveti

Dieta se repeta pentru inca o saptamana si ai grija sa eviti total dulciurile, alcoolul si sucurile carbogazoase.