Dieta si antrenament: ce mancam?

Daca ne-am hotarat deodata ca trebuie sa tinem dieta si sa mergem la sala, se intampla de obicei fiindca nu mai aratam sau nu ne mai simtim asa cum ne-am dori. Sunt consecintele sedentarismului dar si ale alimentatiei. Daca incepeti, dupa o viata sedentara, sa va antrenati ( foarte multa lume a inceput alergarile, acum ca a venit caldura, iar un numar important de parcuri au aparate pentru exersat) trebuie neaparat sa aduceti schimbari si meniului dumneavoastra.

Cum mancam in perioadele de dieta si activitate fizica?

Cel mai important este sa ne amintim, atunci cand stabilim meniul zilei, obiectivul pe care il avem si ce ne trebuie pentru a-l atinge. O dieta sustinuta de activitate fizica are nevoie de un aport bogat de carbohidrati, proteine si fibre din alimentatie, precum si de o hidratare mai atenta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cel mai important punct este aportul de proteine in cadrul unui meniu. Greseala cea mai frecventa, atunci cand va faceti un meniu, este sa nu se manance suficiente proteine. Daca nu mancati destule proteine, pierdeti o parte din masa dumneavostra musculara, iar pielea vi se ofileste. Avand in vedere ca exersati, este neaparat necesar sa aveti suficienti carbohidrati in meniu, pe care sa ii luati din cereale integrale, orez si legume. Nu va taiati drastic caloriile, deaorece acestea sunt motorul nostru. Daca alimentatia nu va ofera suficiente calorii pentru a fi arse prin exercitiu, acest lucru va va slabi organismul. Cu cat urmati un regim mai sever, cu atat mai putin veti rezista si, negresit veti claca. E mai bine sa urmati un regim rezonabil, care sa nu va induca frustrare si prin care sa va atingeti obiectivele.

 
Cei care doresc sa faca sport in mod regulat, au nevoie spre deosebire de cei sedentari, de o cantitate mai mare de vit. A, B6 si Calciu pentru a sustine consumul de proteine. Au nevoie si de mai mult magneziu pentru relaxarea muschilor si fortificarea oaselor. Au nevoie deasemeni si de catitati mai mari de vitamina C pentru a asigura un tesut conjunctiv puternic, pentru a proteja organismul impotriva stresului intens .

 

Tags:
antrenament
meniu
miscare
fitness
dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
10 Comentarii
  • adina
    1. adina 27.04.2009 19:02

    am si eu o intrebare in legatura cu proteinele.care sunt si in ce produse se gasesc cela mai de calitate proteine?

  • rus alexandrina
    2. rus alexandrina 03.05.2009 09:54

    Citatul final este o incununare a intregului articol, care a reusit sa ma determine sa vreau sa adopt un stil de viata sanatos, sa mananc de toate cu moderatie si mai ales sa includ sportul in activitatile mele zilnice; si totusi, din psihic porneste orice, felicitari !

  • afrentoaie lenuta
    3. afrentoaie lenuta 07.05.2009 21:32

    am si eu o intrebare eu am 90 kg si asi dori o reteta de slabire ce ar trebui sa fac

  • Andrei Florin Seler -Instructor Fitness
    4. Andrei Florin Seler -Instructor Fitness 26.05.2009 09:06

    "am si eu o intrebare eu am 90 kg si asi dori o reteta de slabire ce ar trebui sa fac " raspuns: ar trebui sa spui mai multe despre tine -am inteles ca ai 90 kg, dar ce inaltime ai? ce varsta? daca ai suferit de vreo boala grava, sau daca esti alergica la ceva. Aceste informatii sunt extrem de importante pt a urma un regim alimentar.

  • johny
    5. johny 07.06.2009 18:18

    am 18 ani, 1.82 m. Fac mult sport, lucrez si cu greutati, si am ajuns sa pot face 100 flotari. Cu toate acestea nu pot depasi 64 kg. As vrea sa ajung la 73 kg. Ce imi recomandati? Sa mai renunt la antrenament o perioada? Sper sa nu imi ziceti sa mananc mai mult, ca nu pot :(

  • johny
    6. johny 28.07.2009 15:40

    Ce site :( Vad ca nimeni nu raspunde intrebarilor noastre :-j multumim mult! >:P

  • madalinaS
    7. madalinaS 02.08.2009 18:23

    johny, cum e site-ul? Ca nu am inteles cum este? Poate ca specialistul nostru in fitness nu a fost pe faza pentru a-ti raspunde. Nu te grabi in afirmatii te rog! In ceea ce priveste dilema ta, nu intotdeauna sportul ne poate ajuta 100%. ce ar fi sa facem sport fara a manca sanatos? Eh, asta da intrebare, nu? Si johny pentru ca probabil ne urasti deja, sau uite daca vrei ma poti ura pe mine, chiar trebuie sa mananci mai mult. Uite cateva sfaturi pt dieta. In primul rand daca nu poti manca mai mult cauta sa mananci mai des si putin. cu timpul incearca sa maresti portiile, cu timpul nu peste noapte. Zic cu timpul pentru ca numai asa organismul se obisnuieste cu schimbarile de alimentatie si se mareste volumul stomacului. Pana la urma nu am inteles daca vrei sa te ingrasi sau doar sa obtii masa musculara? Ma rog, incerc sa inteleg ca vrei sa te ingrasi un pic si sa-ti creezi masa musculara(care vad ca te preocupa cel mai mult). Exercitiile de forta te ajuta sa-ti creezi masa musculara, dar sa nu faci zilnic acelasi numar de exercitii si mai ales de acelasi fel. Ca sa-ti soliciti masa musculara trebuie sa faci un efort, prin asta se intelege ceva dificil, evetual un numar mai mare de exercitii sau exercitii dificile. Apoi, in ceea ce privetse alimentatia, mananca sanatos, incepe cu trei mese principale si doua gustari, asa cum am zis cauta usor-usor sa cresti numarul de portii, ia si suplimente nutritive. Consuma la pranz si seara proteine slabe(vita, pui, peste, gatite la gratar sau la cuptor) pe langa o salata de legume(carbohidrati sanatosi), painea sa fie din cereale integrale. Gustarile pot consta in: fructe, iaurt, seminte(alunele ingrasa) cateva lingurite cu inghetata, poate un sandvis(cu branza, felii de rosii(in general legume nu neaparat carne multa si grasa). chiar daca vrei sa te ingrasi trebuie sa fii atent la ceea ce mananci! Citeste eticheta, nu consuma semipreparate, fast-food, pateuri sau alte chestii cu multi aditivi. Nu sari peste mese, incearca sa le iei la ore fixe(astfel iti cresti metabolismul). Bea apa plata(chiar si apa minerala, dar nu zilnic), ceai, cafea(neindulcita), sucuri de fructe sau legume(naturale). Reununta la vechile obiceiuri nesanatoase. Daca problema ta o reprezinta dorinta de a"pune muschi pe tine" atunci trebuie sa faci loc proteinelor in dieta ta. Proteinele trebuie sa fie de calitate(lactate cu putine grasimi, carne de vita, de pui, de peste). Micul dejun este foarte important, multi oameni cred ca micul dejun ii ingrasa, nimic mai fals, caloriile se ard de-a lungul zilei. Serveste un mic dejun sanatos(cereale integrale, lapte, fructe sau sucuri de fructe, oua fierte, branzeturi). Neaparat trebuie sa iei suplimente nutritive pentru cresterea apetitului.

  • johny
    8. johny 29.08.2009 13:46

    ms madalianS ;)

  • Vizitator
    9. Vizitator 29.09.2010 01:48

    hello! am 21 ani si 110 kg, 185cm. am inceput de o luna si 2 saptamani sa merg din nou la sala, dupa o pauza de aprox 1 an. imi poate spune cineva ce dieta ar trebui sa folosesc, in conditiile in care merg de 4 ori pe saptamana la sala, aprox 80 minute/sedinta ? scopul principal este arderea grasimilor si cresterea masei musculare. multumesc

  • Cristina
    10. Cristina 30.10.2014 19:33

    Buna! Am 1,55 si am 55 kg imi puteti spune va rog ce greutate ar trebui sa am la inaltimea mea? Mul?umesc

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare