Meniu de post de 14 zile cu 1200 de calorii pe zi

Nu mai este un secret ca de cand incepe postul Craciunului pe 15 noiembrie pana pe 24 decembrie, toata lumea se plange de lipsa de satietate a mancarii sau de faptul ca acumuleaza multe kilograme, consumand prea multa mancare avand foame permanenta. Sa nu uitam totusi ca dieta de post este una care curata organismul si mintea, avand in vedere ca se elimina consumul de alimente de origine animala si putem spune ca seamana cu o dieta vegetariana sau vegana. Din fericire, exista multe alimente de origine vegetala care pot inlocui carnea cu succes si emntionam aici tofu afumat, naut, ciupercile, fasolea neagra si rosie, avocado, lintea, etc. Este de ajuns sa adaugi un astfel de aliment la fiecare masa si te bucuri de ore bune de satietate. Un meniu cu 1200 de calorii pe zi este ideal ca sa nu acumulezi kilograme in timpul postului din sezonul rece. Secretul este ca mancarea sa fie consumata cruda sau cat mai putin gatita. Vei descoperi un meniu de 7 zile, care se poate repeta si te poate ajuta sa-ti prepari singur mese asemanatoare.
 

ZIUA 1

 
Micul dejun – guacamole cu paine rumenita la grill si ceai verde cu zeama de lamaie sau lime - vezi aici cum se prepara guacamole
Gustare – 2 castraveti cu guacamole
Pranz – supa crema de linte rosie si verdeturi cu paine rumenita si 1 ardei gras umplut cu tofu afumat si verdeturi
Gustare – un smoothie
Cina – salata de fasole rosie sau neagra la conserva 
 
 
 

ZIUA 2

 
Micul dejun – salata cu mix de fructe (doar jumatate de banana se foloseste la pofta) – nu te zgarci la fructe
Gustare – smoothie
Pranz – chiftele din legume (pot fi din rosii si verdeturi sau broccoli, ciuperci, conopida, cartofi sau tofu) – din peste poti incerca atunci cand este dezlegare 
Gustare – ceai alb cu zeama de lamaie sau lime
Cina – paste vegane din dovlecei taiati in spirala cu sos de rosii si rosii cherry
 
 

ZIUA 3

 
Micul dejun – bruchete cu tofu sai seitan, rosii, ceapa rosie si patrunjel
Gustare – 1-2 frigaruie din legume la grill – poti alege ciuperci, cartofi, rosii cherry, dovlecei, ceapa, ardei gras de diverse culori
Pranz – supa mexicana ( fasole neagra la conserva sau o gatesti acasa, porumb la conserva, suc de malai verde, coriandru, chimen, boia iute sau fulgi de chilli, 4-5 catei de usturoi) si gulas cu ciuperci sotate in usturoi si cu mult sos de rosii
Gustare – jumatate de grapefruit
Cina – salata Tabbouleh cu bulgur sau cuscus - vezi aici 5 salate Tabbouleh
 
 

ZIUA 4

 

Micul dejun – humus din vinete coapte Baba Ganoush (o vanata coapta, ceapa rosie, zeama de lamaie, ceapa verde, mult patrunjel, ulei de masline, putin otet, sare si piper, coriandru, rozmarin, oregano, rodie) si paine rumenita cu ceai negru
Gustare – rondele de ceapa rumenite al grill
Pranz – salata de mazare cu ceapa galbena, usturoi, morcov si ardei gras rosu
Gustare – o portocala sau o mandarina
Cina – salata de ciuperci cu frunze de salata, usturoi, rosii cherry si ardei gras rosu
 
 

ZIUA 5

 
Micul dejun – bruschete rumenite cu humus din masline negre
Gustare – 1 conserva de naut rumenit la grill sau la tava in cuptor cu fulgi de chilli
Pranz – orez brun cu frunze de salata, rosii cherry si tofu afumat
Gustare – jumatate de grapefruit
Cina – salata de ardei gras copt in otet cu tot felul de mirodenii si verdeturi - vezi aici 7 salate de post cu proteine vegetale
 
 

ZIUA 6

 
Micul dejun – rosii umplute cu guacamole, tofu sau salata de vinete coapte si smoothie
Gustare – 1-2 bruschete cu ciuperci la conserva, rosii si cateva felii de avocado
Pranz – supa de seminte de cuscus cu mix de legume mexicane
Gustare – jumatate de grapefruit
Cina – cartofi la grill sau cuptor cu rozmarin, oregano si alte mirodenii cu salata de sfecla rosie si hrean
 
 

ZIUA 7

 
 
Micul dejun – palarii de ciuperci umplute cu bulgur sau cuscus cu verdeturi si smoothie
Gustare – 1-2 felii rumenite si unse cu pateu de linte din diverse soiuri si jumatate de grapefruit
Pranz – salata orientala din rucola, spanac, ardei gras rosu, rosii cherry, ardei iute fara samburi, ceapa rosie, sare si piper dupa gust, 3-4 catei de usturoi, otet, ulei de masline, zeama de lamaie, marar si patrunjel
Gustare – jumatate de avocado umplut cu tofu, ceapa rosie si rosii
Cina – varza de Bruxelles la grill cu salata de varza alba si morcov dat prin razatoare si sos pesto din patrunjel, ulei de masline, otet balsamic si condim
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tags:
meniu
meniu de post
1200 calorii de post
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare