Meniu ovo-lacto-vegetarian si smoothie pentru fiecare dimineata

Stil culinar 22.01.2019 dietetik

Din ce in ce mai multe imbratiseaza regimul ovo-lacto-vegetarian si asta pentru ca este unul dintre cele mai laudate. In cazul in care nu ai curajul sau nu poti sa tii un regim alimentar vegetarian 100%, iata ca varianta ovo-lacto este solutia mai light sa spunem asa. Exista mai multe tipuri de vegetarieni si anume cei care nu consuma absolut deloc produse de origine animala, cei care gasesc varianta vegetala si sanatoasa la orice mancare sau aliment de origine animala si cei care consuma uneori si produse de origine animala, dar fara excese insa. Unii aleg sa fie ovo-lacto-vegetarieni tocmai ca sa fie siguri ca nu-si lipsesc organismul de nutrientii necesari de care are nevoie. Cu alte cuvinte spus, isi iau nutrientii din legume, fructe, verdeturi, branzeturi slab calorice sau vegane, lactate integrale sau vegetale, iaurturi slab calorice sau vegetale si unii consuma chiar si cate un ou fiert tale din cand in cand.

Daca te-a atras mereu regimul alimentar vegetarian, acum este sansa ta sa-l pui in practica. Poti incepe prin a inlocui mesele nesanatoase si pline de calorii cu care te-ai obisnuit dimineata cu un meniu ovo-lacto-vegetarian si un smoothie potrivit ca ai energie o zi intreaga si sa te simti satul. Avantajul este ca poti pregati cu o seara inainte un astfel de meniu si il poti servi rapid dimineata acasa sau de ce nu, il poti lua cu tine la locul de munca.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu te gandi ca vei servi in fiecare dimineata aceeasi mancare. Ce-ti propunem noi este destul de versatil si colorat, asa ca nu te vei plictisi niciodata. 

Idei de mic dejun ovo-lacto-vegetarian

Un mic dejun energizant trebuie sa fie rece ca sa nu ingreuneze digestia, asa ca cea mai buna idee de mic dejun ovo-lacto-vegetarian este sa adaugi jumatate de cana de iaurt vegetal sau clasic, dar sa fie cu putine calorii, iar apoi te poti juca cu alimente precum cateva rondele de banane semi-coapte, niste fructe de padure inghetate si faramitate la blender cu o lingura de iaurt grecesc si seminte (chia, in macinate, psyllium, etc.). Pregateste asta seara si a doua zi ai masa asigurata de la prima ora a diminetii. 

Citeste si Cum poti avea meniuri vegane in fiecare zi - timp de 21 de zile?

Nu uita ca merge si un smoothie energizant si consistent la aceasta masa si poti combina mar, telina, morcov si zeama de lamaie sau lime la blender. Chiar poti lua cu tine la locul de munca acest smoothie si nu-ti va parea rau. Iata cum poti varia un meniu matinal de acest gen:

1.Alege 2-3 avocado semi-copti si cateva linguri de iaurt clasic sau vegetal sau chiar iaurt grecesc cu putine grasimi. Poti decora cu perlute de branza light sau branzica de vaci, ridiche, rondele de rosii si de ardei gras rosu. Nu strica daca adaugi si cateva frunze de salata sau vlastari. Afla aici ce sunt vlastarii!

2.Iaurt vegetal sau clasic cu 2-3 castraveti care se faramiteaza la blender si poti adauga zeama de lamaie, marar si patrunjel. Eventual, poti adauga si frunze de salata de diverse culori. La acest meniu merge foarte bine sa decorezi cu rondele de castraveti si fulgi de chilli si poti servi langa si un ou fiert tare.

3.Iaurt vegetal sau clasic inghetat putin si decorat cu fruncte de padure, capsune, mango sau ce alte fructe doresti.

4.Fulgi de ovaz sau tarate de ovaz combinate cu iaurt clasic sau vegetal si lasate peste noapte la inmuiere in frigider. Poti decora cu tot felul de fructe si verdeturi. Este un mic dejun bogat in fibre, deci este destul de consistent. Plus de asta, iti va imbunatati digestia si tractul intestinal.

5.Iaurt clasic sau vegetal cu vinete coapte sau ardei copti faramitati cu furculita. Totul se amesteca foarte bine cu zeama de lamaie, fulgi de chilli, 1 lingura de otet, ceapa rosie si o lingura de ulei de masline. Nu uita ca poti adauga frunze de salata sau ce alte verdeturi doresti si tot felul de legume. Fructele care merg cel mai bine la o astfel de masa ar fi avocado semi-copt si taiat felii sau rodia, care da un plus de culoare. De asemenea, poti adauga patrunjel, marar sau ceapa verde.

Daca iei in fiecare dimineata un astfel de mic dejun vei ajunge sa slabesti cate 2-3 kilograme pe saptamana, dar sa ai grija si la aportul caloric din restul zilei.

Citeste si 9 Idei geniale de mic dejun vegan - slabire si mentinere

 

 

Tags:
meniu vegetarian
meniu ovo-lacto-vegetarian
meniu pentru dimineata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Sarbatori si primavara Blog

    Sarbatori si primavara

    05.04.2012

    Sfarsitul acesta de saptamana este unul special. Crestinii catolici sarbatoresc Pastele si Invierea lui Iisus, crestinii de rit ortodox Duminica Floriilor si intrarea lui Iisus in Ierusalim. O...

    mai mult
  • Meniu vegetarian pentru Paste Experiente

    Meniu vegetarian pentru Paste

    22.04.2011

    Propuneri, idei si sugestii pentru un meniu vegetarian pentru Paste nu puteau sa lipseasca. Din respect pentru cei care au puterea de a tine cont de drepturile animalelor, venim cu cateva propuneri...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare