Meniu sanatos in luna august

Am intrat in ultima luna de vara si roadele campului se strang in gramezi generoase pe tarabele taranilor. Ar fi pacat sa nu profiti acum de ele pentru ca in cateva luni te voi auzi plangand pe la colturi in memoria gustului autentic de rosie de gradina. Am facut o lista de cumparaturi ca sa ai un meniu sanatos in luna august. Sanatos si delicios cum n-ai mai degustat de anul trecut.

1. Pepene galben

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Au ajuns la preturi derizorii de 1 leu kilogramul. Ii gasesti la tot pasul in gramezi galbene care se epuizeaza rapid sub pofta orasenilor aflati in goana dupa gustul autentic. De cate ori am ocazia cumpar cate doi – doar atat pot cara bratele mele firave de domnisoara cu pofte de pepene galben si ambitii de meniu sanatos in luna august. O portie de pepene galben are doar 46 de calorii, mai nimic pentru silueta ta perfecta. Sa nu mai vorbim de faptul ca este o sursa de vitamina A, C si potasiu. A, era sa uit ceva esential : pepenele galben e excelent pentru hidratare.

Pentru un gust eclectic va sugeram sa il savurati intr-o salata de fructe cu putina feta si menta.

2. Dovlecei

Fara nici o indoiala, dovleceii sunt vedeta lunii august. Mi-o demonstreaza frenezia cu care lumea cumpara de pe tarabe si apoi cauta retete cu dovlecei pe site-ul nostru. Ma bucur ca ti-ai dat seama ca retetele cu dovlecei sunt excelente intr-un meniu sanatos, cum ar putea fi altfel cand o portie contine doar 29 de calorii? Mult iubitii dovlecei mai contin extrem de multe fibre, vitamina A, C si K si potasiu si sunt satiosi.

Cel mai mult imi place ca se manca in tot felul de forme. Se muleaza bine pe gratar si devin suculenti cand ii umpli cu diverse minunatii. Poti face chips-uri din ei ca si din vinete sau ii poti franjura cumva ca sa inlocuiesti pastele. Ce mai, dovleceii nu ar trebui sa lipseasca din regimul de viata sanatos.

3. Vinete

Aceste guguloaie alungite mov sunt o sursa excelenta de vitamina B6 si K. Datorita continutului de fibre, sunt extrem de satioase. Pentru ca bunica isi ocupa fiecare vara cu coptul vinetelor, imi amintesc perfect gustul si aroma lor uneori dulce, alteori usor iute- dupa soi. Vinetele sunt bogate in antioxidanti si sarace in calorii – asa cum ii sade bine unui aliment pentru dieta. Cum le mancati? Un meniu sanatos contine salata de vinte, vinete pe grill sau in tocanite. Orice ai face cu vinetele, nu ai cum sa dai gres.

Tags:
Meniu sanatos in luna august
meniu sanatos
regim de viata sanatos
retete cu dovlecei
vinete
pepene galben
rosii de gradina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare