Meniu sanatos pentru o zi aglomerata

Sunt mese si mese. Cele bogate, pentru care gatesti de dimineata pana seara, ca pentru un adevarat festin. Mai sunt si cele frugale, cele care presupun putin timp petrecut la cumparaturi si in bucatarie si putine vase de spalat. Despre ele vorbim. Spre exemplificare am facut un meniu sanatos pentru o zi aglomerata.


Mic dejun

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

  • Un bol cu cereale de ovaz si quinoa e suficient ca sa incepi ziua in forta. Presara peste ele o mana de fructe uscate, pune putin lapte de soia- daca ai intoleranta la lactate si savureaza micul dejun sanatos.

  • Frittata cu mar, bacon si branza Cheddar. Este extrem de usor de facut. Le tai in bucatele suficient de mari cat sa le simti, le legi pe toate intr-o plasa de galbenusuri si le lasi la cuptor cat timp faci un dus. Delicios!


Pranz

  • Supa cu pui si quinoa este excelenta pentru momentele in care te simti lipsita de energie dupa sala sau dupa cateva ore petrecute la birou. Ca un adevarat comfort food, supa de pui si quinoa te pune repede pe drumul cel bun pentru ca este plina de proteine si carbohidrati. Bucatarii consultati de Greatist.com te sfatuiesc sa gatesti intr-o oala mare si apoi sa ingheti portiile pentru cand ai pofta.

  • Paste Pesto Primavera : nici o mancare la fel de simpla nu te ajuta sa celebrezi venirea primaverii. Puteti gati si vegan daca puneti in reteta de peste tofu, nuci, muguri de pin si mult usturoi si busuioc. Imprieteniti-l cu pastele si veti avea o explozie de gust si o bucurie care nu va fi pusa la pamant de un maldar de vase de spalat.

  • Somon cu cartofi. Aveti nevoie de o tigaie, cativa cartofi si ulei de masline. Cand cartofii s-au incalzit pe toate partile si prin crusta, trebuie scosi din tigaie si inlocuiti cu file-ul de somon. Dupa cateva minute asezati totul intr-o tava si puneti-o la cuptor timp de 10 minute, timp suficient ca pestele sa fie gata.

Cina

 

  • Broccoli copt cu creveti. Iata o mancare simpla care se face intr-o singura tava, fara prea multa mizerie in bucatarie. Asezati o folie de copt intr-o tava si puneti pe ea creveti si broccoli in abundenta. Stropiti-i cu ulei de masline, condimente si suc de lamaie si lasati tava in cuptor timp de 20 de minute.

  • Tagine de miel cu scortisoana si caise este o reteta care iti aduce in nari arome nord-africane.

    Este o reteta atat de simpla incat ma intreb de ce nu am facut-o pana acum. Trebuie doar sa combini ingredientele si sa le lasi sa se patrunda cam o ora pana cand se fragezeste carnea. Apoi se da totul la cuptor. Cu 20 de minute inainte de cina adaugati mazare si miere daca doriti ca mancarea sa aiba un gust mai dulce.


Tags:
Meniu sanatos pentru o zi aglomerata
mancaruri rapide
alimentatie sanatoasa
somon
quinoa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare