Daca iti doresti sa slabesti fara infometare, atunci te poti orienta spre un meniu zilnic de 1200 de calorii, procurate doar din alimente sanatoase, la indemana si slab calorice. In acest mod nu vei fi tentat sa mananci peste masura si altfel vei tine sub control pofta de dulce sau orice altceva. Se poate sa gasesti diverse meniuri de acest gen, dar putine propun o alimentatie specifica primaverii. Trebuie sa constientizam faptul ca primavara nu putem manca asa cum am facut iarna si asta pentru ca organismul are alte nevoi acum. Luand in calcul temperaturile care cresc usor si alimentele colorate si puternic aromate, trebuie sa ne adaptam regimul alimentar zilnic, fie ca ne dorim slabire, mentinere sau ingrasare sanatoasa. Meniul pe care ti-l propunem astazi este cat se poate de simplu si accesibil si se potriveste oricui.
Mesele sunt alcatuite in asa fel incat sa nu simti permanent senzatia de foame si vei descoperi cat de bine poti combina proteinele vegetale cu cele de origine animala. Iata un meniu de 7 zile care se repeta cat consideri:
ZIUA 1
Micul dejun – omleta tip shaorma la care sa folosesti doar un singur ou mare; se gateste precum o clatita sau o lipie si poate fi umpluta si apoi rulata cu alimente precum rosii, ceapa verde, ceapa rosie, castraveti, ciuperci champignon, guacamole, branzica de vaci, patrunjel, marar, etc.
Gustare pana la pranz – un smoothie din castraveti, patrunjel, zeama de lamaie si ghimbir ras
Pranz – o supa din leustean, leurda, patrunjel, marar, bors acru, morcovi
Gustare pana la cina – 1-2 castraveti feliati
Cina – o salata cu rosii, castraveti, varza alba data prin razatoare, morcovi, ridiche, ceapa verde si frunze de salata, dar poti adauga si o mana de cuburi de piept de pui la grill
ZIUA 2
Micul dejun – 2-3 rondele de orez decorate cu salata de cruditati si cate o felie de somon file afumat sau sunca slaba
Gustare pana la pranz – smoothie din sfecla rosie, zeama de lamaie si varza rosie
Pranz – mancarica de spanac cu ciuperci champignon si rosii cherry
Gustare pana la cina – 1 bruscheta rumenita cu rosii, ceapa rosie, ceapa verde si patrunjel
Cina – 2-3 sandvisuri cu crema de branza light si rondele de dovlecei la grill si rosii
ZIUA 3
Micul dejun – budinca de kiwi, seminte de chia si 3 linguri de iaurt grecesc
Gustare pana la pranz – o bruscheta cu guacamole si rosii
Pranz – salata de ton, ceapa verde, 1 ou fiert tare, rosii, ceapa verde si frunze de salata
Gustare pana la cina – o salata mica de varza data prin razatoare si morcovi
Cina – salata de tofu afumat, spanac si rosii
ZIUA 4
Micul dejun – 2 crispy din piept de pui cu o salata de rosii si ceapa verde
Gustare pana la pranz – un sandvis din jumatate de castravete, decorat cu sunca, rosii si branzica de vaci
Pranz – supa de sfecla rosie cu leustean, leurda si patrunjel
Gustare pana la cina – salata de cartofi rumeniti, 2 linguri de iaurt grecesc si salata verde
ZIUA 5
Micul dejun – 2-3 bruschete din rosii – vezi
aici 10 propuneri
Gustare pana la pranz – un rulou din sunca slaba umpluta cu crema de guacamole, rosii si ceapa verde
Pranz – salata de cuscus hidratat in apa 20 de minute, rosii, ceapa verde, frunze de salata si 3 legaturi de patrunjel
Gustare pana la cina – o salata de ridichi roz, patrunjel si frunze de salata
Cina – 1 palma de piept de pui rumenit la grill si salata de rosii, castraveti si varza alba
ZIUA 6
Micul dejun – bruscheta cu o felie de piept de pui rumenita la grill cu rosii, guacamole si frunze de salata
Gustare pana la pranz – un smoothie din grapefruit si kiwi
Pranz – orez integral cu legume crude
Gustare pana la cina – 1 rosie si o felie de sunca slaba
Cina – o palma de pangasius la cuptor cu ciuperci champignon si salata verde
ZIUA 7
Micul dejun – 2-3 bruschete cu spanac, rosii si crema de branza
Gustare pana la pranz – smoothie verde
Pranz – supa de urzici si leustean si o bruscheta cu rosii
Gustare pana la cina – o salata verde
Cina – salata orientala cu cartofi rumeniti la grill, rosii, castraveti, ceapa verde si frunze de salata