Daca in sezonul cald ne riscam sa incercam diete stricte pentru ca ne permit temperaturile mult prea mari, cand oricum nu putem gati mult in bucatarie, iata ca toamna se recomanda alt tip de alimentatie cand vine vorba de topirea kilogramelor. Noi credem ca acum este cel mai bun moment sa scapi de kilogramele care te incomodeaza, avand in vedere ca iarna corpul tinde sa-si faca cateva depozite de grasime pentru a face fata temperaturilor scazute. Iti prezentam acum meniul pentru 1 saptamana pentru o dieta mult laudata de medici. Nu este deloc restrictiva, ai multe mese pe zi si iti permite sa consumi alimente din toate categoriile alimentare sanatoase (carne, branza, oua, lapte, legume, orez, cartofi).
Luni
Mic dejun – 1 smoothie de mere, spanac si grapefruit, 1 ou fiert tare cu o felie de paine prajita
Pranz – 100 grame de carne slaba fiarta, la grill sau la cuptor cu 2 cartofi copti si frunze de salata cate vrei (rucola, spanac, varza de Bruxelles, etc.)
Gustare – 1 smoothie de mere si banane, 1 ou fiert tare sau mazare cu salata verde
Cina – 200 grame de peste la grill sau la cuptor, 1 ou fiert tare cu mazare sau fasole verde sau galbena si salata verde
Inainte de culcare – daca ti se face iar foame poti coonsuma un smoothie de mere cu pudra de ghimbir
Marti
Mic dejun – 1 smoothie de portocale, 1 banana si 1 portocala
Pranz – 100 grame de peste la grill sau cuptor cu salata proaspata de legume si verdeturi
Gustare – 1 smoothie de portocale si paine prajita cu usturoi decorata cu salsa caliente
Cina – ca la pranz
Inainte de culcare – 1 smoothie de portocale si 1 felie de paine prajita decorata cu
salsa caliente
Miercuri
Pranz – 100 grame de orez cu cuburi de piept de pasare rumenit si salata cu frunze, patrunjel si zeama de lamaie
Gustare – 100 grame de branza degresata cu 1 rosie
Cina – 100 grame de carne slaba la grill sau la cuptor (pui, curcan, peste, fructe de mare) si o salata din frunze cu sos tzatziki si 1 mar
Inainte de culcare – 1 smoothie de mere cu grapefruit
Joi
Mic dejun – porridge din fulgi de ovaz, iaurt grecesc, banana si kiwi (decoreaza cu seminte si fructe la alegere)
Pranz – 100 grame de carne slaba la grill, fiarta sau la cuptor cu branza degresata cu verdeturi si ierburi aromatice si 1 portocala
Gustare – 1 smoothie de ananas si 1 bruscheta
Cina – salata de cartofi dulci cu putin ulei de masline sau 2 cartofi dulci fierti cu frunze de salata sis os tzatziki sau pesto (2 legaturi de patrunjel, 4-5 frunze de busuioc, 3-4 linguri d eiaurt grecesc degresat, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust si totul se adauga la blender)
Inainte de culcare – 1 smoothie de kiwi cu grapefruit si 1 bruscheta cu salsa guacamole
Vineri
Mic dejun – 1 budinca din seminte de chia, fructe si iaurt – iata mai multe
retete rapide
Pranz – 150 grame de peste la grill sau la cuptor cu 2 morcovi fierti, varza de Bruxelles si mancarica de vinete, dovlecei si sos de rosii
Gustare – o salata dintr-un mar si o portocala
Cina – o supa light de legume fara taitei si 1 felie de paine prajita (poti consuma chiar si supa crema dintr-o leguma la alegere)
Sambata
Mic dejun – 1 smoothie de mere si grapefruit si piept de pui rumenit tip bruscheta (se decoreaza ca o bruscheta obisnuita)
Gustare – salata de sfecla rosie fiarta cu putin ulei de masline, varza de Bruxelles, porumb la conserva
Cina – ciuperci la cuptor (se decoreaza palariile cu sos de rosii, rosii si parmezan) si se serveste cu salata de verdeturi
Inainte de culcare – 1 smoothie de mere si 1 o tartina cu humus din naut
Duminica
Mic dejun – o salata dintr-o banana si struguri
Pranz – 100 grame de carne slaba gatita la grill, cuptor sau fiarta cu o salata de varza, ceapa rosie, morcovi, castraveti si zeama de lamaie cu putin ulei de masline
Gustare – 1 smoothie de morcovi si 1 felie de paine prajita decorata cu frunze de salata faramitate, ceapa rosie taiata julien si patrunjel tocat
Cina – o supa de legume si o salata Caesar si 100 grame de fructe la alegere
Inainte de culcare – 1 iaurt grecesc degersat cu musli