Mere coapte cu unt de cocos si scortisoara

Printre cele mai sanatoase deserturi pe care le poti prepara in anotimpul rece se numara merele coapte cu scortisoara si unt de cocos. Acest desert este un remediu bun pentru afectiunile gastrointestinale. Merele coapte sunt foarte bune mai ales in tratamentul tusei, diareei si constipatiei.

Cum se prepara?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente:

- 5-6 mere rosii;

- 2 linguri unt de cocos incalzit putin ca sa fie lichid;

- un cub de unt pentru uns tava;

- o lingura scortisoara;

- o ceasca de nuci curatate si taiate mic;

- cateva migdale, maruntite si ele;

- o jumatate de ceasca de stafide;

- o lingura zahar brun;

- miere.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul.

2. Scoate cotoarele la mere.

3. Amesteca untul de cocos cu nucile, stafidele, zaharul brun si migdalele;

4. Unge o tava cu unt, aseaza merele cu scobitura in sus si pune in fiecare cate o lingurita din amestecul de unt de cocos cu nuci, apoi presara peste ele praful de scortisoara.

5. Baga tava la cuptor si las-o pana cand merele sunt coapte, aproximativ 30 de minute.

6. Daca vrei ca merele sa fie mai dulci, serveste-le cu putina miere deasupra.

Pofta buna!

Citeste si Budinca turceasca la cuptor.

Sursa foto: foodnetwork.com

 

Tags:
mere coapte
mere la cuptor
mere cu unt si scortisoara
mere cu unt de cocos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare