Merele fac minuni in dieta

Merele reduc colesterolul si lupta cu racelile. Doua sau trei mere pe zi sunt suficiente pentru a atinge aceste obiective. Ce mai, cu un surplus de mere in camara din bucatarie nu va mai fi nevoie sa dati fuga la farmacie de fiecare data cand sunteti raciti!

Inca mai aveti nevoie de motive pentru a va convinge ca merele nu trebuie sa lipseasca din mancarea voastra zilnica?

Primul motiv este ca merele sunt slow-food. Mustind de fibre – 5 grame care reprezinta 20% din valoarea de care ai nevoie zilnic – te fac sa depui putin efort la masticatie. Dau astfel timp corpului sa inregistreze faptul ca mananci si sa te saturi mai repede. Indulcitorul natural din mere se absoarbe in sange gradual, tinand nivelul de insulina si pe cel de zahar din sange la parametri normali, astfel ca nu ti se mai face rapid foame.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tot merele va ajuta sa respirati mai usor. Copiii femeilor care au mancat multe mere cand erau insarcinate au  mai putine sanse sa dezvolte astm mai devreme de 5 ani. Iata ce arata un studiu realizat recent in Marea Britanie.

Multumita pectinei si polifenolului, un antioxidant al colesterolului rau, merele pot ajuta la scaderea colesterolului rau. Acest lucru se intampla cu o singura conditie : sa nu curatati coaja in care se gasesc, de obicei, antioxidantii.

In lupta cu cancerul, merele sunt aliat de nadejde. Studiile de laborator au aratat ca anumite componente din mere scad pericolul aparitiei celulelor de cancer.

In fine, imi inchei pledoaria pentru consumul de mere cu un ultim argument bine fundamentat. Merele te fac mai destept. Unele studii sustin ca fructele ne ajuta sa ne tinem mintea clara pe masura ce imbatranim.

Tags:
merele ingrasa
intoleranta la fructoza
colesterol rau
nutritie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare