Mergem la doctor doar cand avem probleme

Nu suntem deloc adeptii dictonului care spune ca mai bine previi decat sa tratezi. Un sondaj recent arata ca mergem la doctor doar cand avem probleme.


58% din romani nu merg la controale anuale de rutina sau merg doar atunci cand au probleme de sanatate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Din totalul respondentilor, 45% au afirmat ca nu si-au facut un control medical de rutina in ultimii doi ani, in timp ce 6% nu au fost niciodata la un astfel de control.


Studiul arata ca medicul de familie este cel mai important reper in alegerea unui specialist sau a unei clinici. Doua treimi dintre cei intervievati folosesc recomandarea medicului de familie atunci cand aleg la cine sa meraga pentru investigatii de specialitate.


Alte surse importante de informare in acest sens sunt recomandarile familiei, prietenilor sau vecinilor sau, pentru un procent mai mic, informatiile de pe internet.


Pe de alta parte increderea romanilor in serviciile medicale private creste de la un an la altul, iar studiul confirma faptul ca 57% dintre locuitorii din mediul urban au mai multa incredere in unitatile medicale private decat in cele de stat.


Conform aceluiasi studiu, calitatea actului medical este cel mai important criteriu de selectie pentru majoritatea românilor. Sondajul a fost realizat in luna august 2011, la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de persoane si reflecta atitudinea si modul de comportament al romanilor in ceea ce priveste sanatatea lor si accesarea serviciilor medicale.

Propun sa incercam sa prevenim in loc sa tratam direct. Am avea mai multe sanse de succes in tratament. Hai sa nu mai mergem la doctor doar cand avem probleme, ce ziceti?

Tags:
Mergem la doctor doar cand avem probleme
regim de viata sanatos
servicii medicale private
boli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare