Mersul pe role, mai sanatos decat joggingul

Ai vrea sa te distrezi, iar in timpul asta sa slabesti si sa iti dezvolti musculatura? Atunci invata sa mergi pe role. Sau daca stii, iesi mai des cu ele. Iti spunem mai jos cate lucruri minunate pot face ele pentru sanatatea ta. 

Iata care sunt principalele beneficii ale rolelor pentru sanatate:

 
Bland cu articulatiile
 
Mersul pe role este cu 50% mai bland cu articulatiile tale decat joggingul, asa ca, daca ai probleme cu genunchii, ar trebui sa renunti la alergare si sa optezi pentru role. 
 
Arde caloriile
 
Intr-o ora de mers pe role poti sa arzi intre 300 si 600 de calorii, asa ca poti sa consideri rolele un prieten de nadejde in lupta cu kilogramele. Numarul de calorii pe care il arzi conteaza in functie de greutatea pe care o ai, dar si de durata si distanta parcurse (viteza este un exercitiu bun pentru inima, nu neaparat pentru silueta). De exemplu, printr-o jumatate de ora de mers pe role parcurgi aproximativ 7 kilometri, pe cand prin alergare nu ai fi parcurs decat vreo 5 si asta cu mai mult efort.
 
Imbunatateste circulatia
 
Persoanele care au probleme de circulatie sau care sufera de insuficienta cardiaca vor vede imbunatatirea circulatiei sanguine. 
 
 
Antreneaza sistemul cardiovascular si respirator
 
Mersul pe role este unul dintre cele mai bune exercitii aerobice, imbunatatind sanatatea inimii si a plamanilor. Asociatia Americana pentru Inima a inclus mersul pe role pe lista sporturilor care antreneaza sistemul cardiovascular prin imbunatarirea circulatiei sanguine si reglarea ritmului cardiac.
 
Mareste rezistenta fizica
 
Mersul pe patine cu rotile lucreaza asupra echilibrului si centrului de greutate, iti imbunatateste mobilitatea si reflexele si iti intareste rezistenta, ajutandu-te sa obtii o buna conditie fizica. 
 
Lucreaza toate grupele de muschi
 
Acest sport iti lucreaza toate grupele de muschi, in special pe cei fesieri, abdominali, dar si muschii gambelor, coapselor si abductorii. Daca iti misti si bratele in timp ce mergi, iti vei lucra aproape tot corpul. In plus, poti sa combini mai multe miscari si sa tonifiezi mai repede anumite grupe musculare. 
 
Sfaturi pentru incepatori
 
Daca te-am convins ca mersul pe role este distractiv, dar minunat pentru sanatate, atunci poti sa incepi sa inveti. Daca abia acum iti cumperi role, alege unele cu roti mici si nu foarte dure, caci cu cat diametrul rotii este mai mare, cu atat rolele aluneca mai repede. 
 
Echipeaza-te bine cu genunchiere, cotiere, casca si manusi si iesi in parc cu un prieten care stie deja sa mearga. Mergi incet, progresiv si evita plimbarile lungi ca sa nu te alegi cu febra musculara si cu intinderi musculare. 
 
In cazul in care ai mai incercat sa inveti cu prietenii sa mergi pe role, dar fara prea mare succes, poti sa apelezi la instructori specializati. Vei invata sa-ti tii echilibrul, sa ai o pozitie corecta pe role, cum sa eviti o cazatura si multe altele.
 
Foto: Hepta
Tags:
role
sport
miscare
slabit
calorii
plimbare
parc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare