Metabolism accelerat pentru perioada Pastelui – tii sub control kilogramele

Pastele este o sarbatoare importanta pentru credinciosi si este asteptata de fiecare data cu sufletul la gura. Dupa o perioada lunga de post, fiecare abia asteapta sa se rasfete cu tot felul de bucate traditionale. Nu mai este un secret ca de sarbatori tututor le place sa manance bine, iar ouale de pe masa pascala raman vedetele principale. Oricat de sanatoase ar fi considerate ouale, pot aduce reale probleme de sanatate si kilograme in plus daca sunt consumate peste masura, dar desigur, este valabil de fiecare data cand facem excese culinare. Nu este de mirare insa in perioada sarbatorilor. Postul tine destul de mult si ne priveaza de la alimente si mancaruri prea consistente, iar atunci cand vin sarbatorile consumam prea mult din prima zi si ne dam peste cap zilele urmatoare de sarbatoare. Metabolismul este un factor important in perioada sarbatorilor, dar asta nu inseamna ca este necesar sa te infometezi de sarbatori numai de dragul slabirii. Iti vom da in randurile urmatoare niste sfaturi pretioase care sa te ajute de fiecare data inainte si in timpul sarbatorilor!
 
Este greu sa imbini dorinta de a slabi sau de a nu acumula prea multe kilograme de sarbatori cu bucuria de a te infrupta din toate bucatele de pe masa. In fond chiar daca ti-ai dori sa te abtii de la a consuma din mancarurile traditionale nu ai cum si asta pentru ca nu gasesti altceva pe mesele rudelor sau ale prietenilor. Plus de asta, retetele culinare de sarbatori difera de la o regiune la alta si este normal sa existe tentatia de a descoperi si ceva nou. Noi te incurajam si iti spunem ca desi este greu sa imbini cele doua dorinte, nu este imposibil cu anumite trucuri la indemana care nu te vor incurca sa te bucuri de sarbatori.
 
Secretul tinerii sub control a kilogramelor in timpul sarbatorilor nu tine de infometare, ci de calitatea metabolismului. Din pacate, dupa varsta de 25 de ani acesta incetineste si depinde de noi sa-l resuscitam din cand in cand. Nu strica sa faci acest lucru de fiecare data cand iti doresti sa slabesti sau inainte de sarbatori pentru a impiedica acumularea kilogramelor sau cel putin sa nu te ingrasi mai mult de 1-2 kilograme care oricum se dau jos repede si usor dupa sarbatori.
 
 
Nu este o scuza ca ai sau nu metabolism lenes. Nimeni nu se poate bucura de un metabolism ca la 20 de ani daca are totusi o anumita varsta. Geneticul poate ajuta, dar trebuie sa intervenim atunci cand este cazul. Daca dai un restart metabolismului cu o saptamana inainte de sarbatori, vei observa ca scapi de cateva kilograme, de sarbatori poti manca cate putin din toate si vei observa ca pentru prima data nu ai probleme cu digestia, kilogramele si alte disconforturi. Plus de asta, chiar daca exagerezi de sarbatori si ajungi sa te ingrasi 2-3 kilograme, acestea nu se vor observa pentru ca ai slabit cu cateva zile inainte de sarbatori.  Iata cum iti asiguri un metabolism de calitate in perioada sarbatorilor pascale:
 
1.In fiecare zi din saptamana dinaintea Pastelui consuma smoothieuri din fructe, legume si verdeturi din 2 in 2 ore. Un detox ca la carte ajuta la pierderea kilogramelor si te ajuta sa nu te mai ingrasi asa repede
 
 
2.Sa ai o portie mare de salata de cruditati la fiecare masa principala si chiar la gustari (salata verde). Vezi aici 7 salate verzi de primavara!
 
3.Consuam supe de zarzavaturi si legume sau supe crema de legume si verdeturi.
 
4.Adauga condimente picante la orice masa ca sa accelerezi metabolismul, chiar si la smoothieuri. Iti sugeram piper cayenne, piper negru, curry, turmeric sau curcuma, boia iute, ardei iute, fulgi de chilli, hrean, etc.
 
 
5.Consuma multe proteine vegetale su multa salata. Accelereaza arderile spre deosebire de mancarurile grase si pline de carbohidrati rai. Consuma naut, porumb, linte, cuscus, quinoa, tofu, kackfruit, avocado, vinete, zucchini, etc.
 
6.Consuma la cina doar o salata simpla fara branza, cascaval, cartofi,  etc. 
 
 
7.Fa 30 de genuflexiuni in fiecare zi cu pauza de 10 secunde intre ele si alearga pe loc 30 de secunde.
 
8.Inlocuieste painea cu felii de legume crude sau la grill.
 
 
9.Consuma de Pasti cate putin din fiecare, dar impreuna cu multa salata si smoothieuri. Nu consuma mai mult de 2-3 oua pe zi!
 
 
 

 

Tags:
metabolism accelerat
perioara Pastelui
tii sub control kilogramele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare