20 de metode care iti cresc metabolismul

Mentinererea la un nivel ridicat al metabolismului este cea mai buna cale prin care iti poti mentine silueta. Iata 20 de metode care iti cresc metabolismul, iar aceasta este o cale naturala prin care vei arde mai multe calorii.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Mentine-te hidratat permanent. Iar vorbim despre apa, pentru ca este esentiala! Apa, pe langa toate beneficiile pe care le aduce organismului mai face ceva: tine metabolismul la un nivel ridicat, pentru ca tine in miscare toate fluidele organice si mentine la un nivel maxim activitatea celulara.

2. Consuma  alimente bogate in calciu. S-a dovedit ca cei care consuma multe produse lactate risca in mai mica masura sa ajunga obezi, spre deosebire de cei care nu sunt conumatori contanti de lactate. Explicatia sta in faptul ca o scadere a nivelului de calciu in sange activeaza un hormon care stimuleaza depunerea de grasimi. Mai mult, calciul are capacitatea de a pune in miscare grasimile din celulele adipoase. Cele mai bune lactate sunt cele cu un continut redus de grasimi.

3. Renunta la alcool, mai ales in partea a doua a zilei. Cercetarile arata ca a doua zi dupa ce ai consumat mult alccol exista o scadere semnificativa a arederilor interne.

4. Manca din trei in trei ore. Gustarile dintre mese sunt esentiale pentru mentinerea metabolismului la un nivel ridicat.

5. Stresul este un mare producator de corizol. Iar cortizolul este hormonul care stimuleaza depunerile de grasime. Solutia: combate stresul prin autocontrol si o atitudine pozitiva fata de viata.

6. Renunta la bauturile acidulate, care au un efect negativ asupra ratei arderilor interne si scad metabolismul.

7. Somnul are capacitatea de stimula metabolismul. Pauza organica pe care o reprezinta somnul mentine la un nivel constant arderile in perioada de actrivitate. Respecte numarul orelor de somn, Deficitul si excesul de somn sunt la fel de danuntoare.

8. Bucura-te de soare. Soarele stimuleaza toate functiile organice. O ora de plimbare in aer liber, cand este soare afara o sa-ti ridice nivelul metabolismului.

9. Fa antrenamente in mod regulat. Este dovedit ca si dupa ce sesiunea de fitness s-a terminat arderile interne raman accelerate inca cateva ore.

10. Bea ceai Kombucha. Acest ceai este facut din ciuperca Kombucha fiind foarte eficienta de la diminuarea  durerilor in artrita pana la detoxifierea ficatului. Un ficat sanatos inseamna un metabolism activ.

Acestea au fost primele reguli care respectate vor mentine valorile arderilor interne la nivel maxim. Vezi mai departe urmatoarele zece metode care iti cresc metabolismul.

Tags:
metode care cresc metabolismul
metabolism
alimentatie sanatoasa
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare