Mic dejunuri sanatoase si slab calorice cu alimente procesate

Experiente 25.02.2019 dietetik
Nu mai este un secret ca majoritatea produselor ce ne inconjoara sunt mai mult sau mai putin procesate. Acum depinde doar de noi sa le alegem doar pe cele sanatoase si slab calorice, mai ales ca ele exista doar ca putini le cunosc. Ne-am obisnuit cu ideea ca tot ce este procesat este nesanatos si trebuie evitat, dar exista inca multe persoane ce le consuma, gandindu-se ca oricum nu este ca si cum ar avea din ce sa aleaga. Alimentele procesate sunt peste tot tocmai din cauza cererii mari de pe piata si pentru a ne usura viata. Una este sa iei un produs crud si sa-l gatesti tu de la zero cand poti foarte bine sa-l incalzesti foarte putin sau sa-l consumi direct. Suntem atat de ocupati in societatea actuala incat aceste produse vin ca o manusa in vietile noastre
 
Scopul articolului de fata este de a ajuta la deosebirea intre alimentele procesate sanatoase si cele care trebuie evitate total sau consumate foarte rar si atunci in cantitati mici. Ne vom axa asadar pe mesele de dimineata pentru ca sunt cele mai importante si pentru ca este acel moment din zi cand facem lucrurile pe fuga.
 
In ceea ce priveste alimentele procesate trebuie sa stii ca exista 2 tipuri mari si anume cele putin procesate, care sunt recomandate si cele ultra-procesate care sunt de evitat si care aduc boli si multe kilograme in plus. Ca sa intelegi mai bine distinctia dintre ele, gandeste-te ca o conserva de porumb dulce este cat se poate de sanatoasa spre deosebire de un bol cu supa instant cu taitei, care doar se incalzeste la cuptorul cu microunde.
 
Spuneam si in randurile urmatoare ca micul dejun este cel mai bun moment sa consumam alimente procesate si sanatoase si asta pentru ca multi sar peste micul dejun tocmai din cauza lipsei timpului, iar cei care mananca o fac in graba, nedigerand prea bine mancarea. Daca stii ce combinatii alimentare sa faci dimineata te vei bucura de mese rapide, sanatoase si slab calorice. Cand ne referim la rapide nu inseamna ca trebuie sa gatesti propriu-zis si este gata in cateva minute. Pu si simplu scoti alimentele procesate si te bucuri de ceva inedit. 
 
 

Lista cu alimente procesate sanatoase

 
Poti trece pe lista de cumparaturi de pe acum urmatoarele alimente procesate care sunt foarte recomandate dimineata gratie nutientilor pretiosi si gradului ridicat de consistenta:
 
  • Rondele din orez expandat – sunt niste biscuiti bio din orez procesat - afla totul despre ele aici
  • Batoane proteice bio din seminte si cereale
  • Porumb la conserva
  • Naut la conserva
  • Fasole rosie sau neagra la conserva
  • Lapte vegetale (cocos, migdale, soia)
  • Tofu la conserva
  • Ciuperci champignon la conserva
  • Sunca slaba de pasare  - este un tip de mezel, dar nu este periculos precum salamul sau cremvustii ultra-procesati din comert
  • Ton in apa
  • Sardine
  • Hering
  • File de somon afumat
  • Bacon slab
  • Diverse tipuri de humus sau salate tartinabile
 
Majoritatea produselor au preturi destul de mici si rezista destul de mult timp in frigider. Nu va fi o problema sa cumperi mai multe deodata.
 
 

Idei de meniuri matinale cu alimente procesate sanatoase

 
Se poate ca acum sa nu te gandesti la nimic altceva decat la clasica omleta cu branza sau cascaval ras si cremvusti, dar sa stii ca exista mancaruri la care nu te-ai fi gandit niciodata si care pot fi cat se poate de gustoase. Propunem urmatoarele:
 
1.Mini-aperitive sau mini-sandvisuri cu rondele de orez expandat
Pur si simplu ornezi 2 rondele cu ingredientele pe care le doresti, dar sa fie sanatoase si iti sugeram rosii, castraveti, ton in apa, somon afumat, ceapa rosie, ridiche si cateva frunze de salata. Poti foarte bine sa decorezi si cu humus din avocado, naut sau orice altceva.
 
 
2.Rulouri cu sunca slaba
Pot fi unde cu crema de branza slaba sau branzica de vaci sau guacamole si se orneaza cu patrunjel, marar, frunze de salata, rosii, castraveti si porumb. Se ruleaza apoi.
 
 
3.Sandvis in stil mexican
Ai nevoie de 1 pita, porumb la conserva, fasole rosie sau neagra la conserva, ceapa rosie, tofu la conserva, ciuperci la conserva, hering, somon afumat file, verdeturi,rosii, ceapa rosie si crema de avocado.
 
 
4.Tartine cu legume, verdeturi si sardine sau hering
2-3 bucati din conserva dorita si obtii cea mai consistenta tartina.
 
 
5.Aperitiv cu file de somon afumat si rondele de orez
 
Mai ales crema de avocado merge cu somonul.
 

 

Tags:
micuri dejun sanatoase
alimente procesate
alimente slab calorice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare