Micul dejun pe baza de dovlecei (zucchini) combinati cu porridge - atat de bun pentru silueta!

Nu te mai complica dimineata cu mancaruri care necesita prea mult timp pentru pregatire. Asa vei evita diminetile in care treci peste micul dejun doar pentru simplul fapt ca nu ai timp suficient. Iti propunem o mancare inedita pe care o poti consuma oricand fara sa te ingrasi si pe care o poti pregati cu o seara inainte. Cel mai mare avantaj ar fi ca vei avea mancare garantata la micul dejun pentru cateva zile bune, dar te vei putea bucura de ea tot timpul anului daca iti congelezi ingredientul cheie. Vei afla secretele in randurile urmatoare!
 
Cel mai cunoscut mic dejun care este si sanatos si slab caloric ar fi porridge. Am luat exemplul strainilor care tin la sanatate si silueta si pun mare pret pe micul dejun si a inceput sa ne placa. In Romania mai sunt inca multe persoane care nu stiu inca ce este porridge, dar noi iti vom spune ca este un terci inedit ce poate fi gatit la caldura sau nu si te poti folosi de fructe, seminte, legume, verdeturi, dar avand ca ingrediente principale fulgii de ovaz si laptele sau iaurtul grecesc degresat.
 
Porridge este atat de gustos incat este confundat cu un desert, dar noi ne-am gandit sa facem din el o mancare si mai inedita. Ne-am gandit la dovlecel daca tot este vedeta verii din care putem prepara o pasta tartinabila ca in cazul vinetelor, dar sa consumam pasta precum un porridge.
 
Trebuie sa stii ca o salata tartinabila poate fi o bomba calorica daca folosesti ingredientele gresite. Nu-ti recomandam  ulei de floarea-soarelui, smantana grasa, mustar, oua, maioneza grasa sau cine stie ce alte sosuri si dressinguri grase. Limiteaza-te la cateva ingrediente si te vei linge pe degete!
 
 
La o prima vedere poate parea ciudata sau imposibila o salata din dovlecei, dar incet, incet castiga destul teren pe masa iubitorilor de mancaruri, dar si pe masa celor care au un stil de viata sanatos din toate punctele de vedere. Ne-am obisnuit cu populara salata de boeuf si cu salata de vinete si uitam sa dam frau liber imaginatiei pentru a pregati si alte salate tartinabile. In cazul de fata, cu siguranta totul este inedit. Cine a mai pomenit de un porridge pe baza de salata de zucchini tartinabila?
 
 

Cum preparam salata de dovlecei sau zucchini?

 

Salata de dovlecei poate fi personalizata dupa preferintele fiecaruia. Poti folosi iaurt grecesc sau smantana degresata, dar daca tii post iese la fel de buna si fara aceste ingrediente cheie, care in fond nu schimba gustul neaparat, ci adauga mai degraba un grad mai mare de consistenta. Ingredientele necesare pentru o astfel de salata sunt urmatoarele:
 
  • 2-3 dovlecei medii sau mari, dar sa fie cruzi
  • Jumatate de cana de iaurt grecesc cu putine grasimi sau degresat
  • Jumatate de cana de zeama de lamaie sau lime
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa galbena sau rosie de marime medie (credem ca ceapa rosie va da o culoare aparte, dar si o aroma pe masura in comparatie cu cea galbena)
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingura de coaja de lamaie – optional (pentru o aroma exotica)
  • 3-4 ridichi taiate rondele 
  • 1 ardei gras rosu taiat cuburi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat
  • 1-2 linguri de marar proaspat
  • Putina sare si piper alb macinat (merge si piperul negru)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare sunt urmatorii:
 
1.Este important ca dovleceii sa aiba coaja frumoasa si nepatata. Se spala bine, se taie cuburi mici.
 
2.Se taie ceapa si se pune in tigaie la calit cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Dovlecei pot fi copti intregi si la cuptor pentru un gust mai inedit.
 
 
3.Se adauga peste ceapa cuburile de dovlecei si se calesc pentru 10-15 minute.
 
4.Se pregateste sosul pentru salata din usturoi tocat, sare, 3 linguri de ulei de masline, zeama de lamaie si putin patrunjel tocat. Se amesteca bine. Se adauga apoi coaja de lamaie si iaurtul grecesc.
 
 
5.Pune dovleceii raciti intr-un castron, sfarama-i putin cu o lingura, adauga sosul din iaurt grecesc, ridichea  si amesteca bine tot.
 
6.Se decoreaza cu patrunjel, legume, avocado, verdeturi, seminte si chiar fulgi de ovaz (inmuiati in apa 30 de minute si scursi).
 
 
Poti consuma salata de dovlecei in bol ca porridge, cu pita mexicana, dressing la salate din legume crude sau gatite la grill sau pe felii de paine. 
 
 

 

Tags:
dovlecei
porridge
dovlecei si porridge la micul dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare