Micuri dejun rapide la care nu te-ai gandit niciodata

Secrete 13.02.2019 dietetik
Pentru multe persoane micul dejun consta in sandvisuri sau clasica omleta cu cascaval ras, dar sa stii ca mai sunt multe alte mancaruri pe care le poti consuma dimineata. Mai mult decat atat, sunt slab calorice, gustoase si ofera un boost important de energie. Vei fi uimit de faptul ca poti manca consistent fara sa te ingrasi si in acelasi timp sa ai destula energie cat sa arzi grasimile tot restul zilei. Nu degeaba se spune ca micul dejun este cea mai importanta masa si trebuie sa mananci precum un rege. De altfel, este important sa ne adaptam micul dejun in functie de timpul pe care il avem la dispozitie dimineata ca sa nu riscam sa sarim peste aceasta masa.
 
Poate nu stiai, dar la micul dejun poti consuma 40% din aportul caloric pe care trebuie sa-l consumi intr-o zi intreaga, asa ca profita de mesele propuse de noi in randurile urmatoare. Poti slabi si 3-4 kilograme intr-o saptamana daca ai grija ce mananci dimineata.
 
1.Budinca tropicala din seminte de chia si mango
 
Este o budinca in 2 straturi. Pentru primul strat ai nevoie de:
 
  • 1 cana de mango
  • Jumatate de cana de lapte de migdale sau cocos sau chiar iaurt grecesc degresat
 
Pentru stratul de chia iti trebuie:
 
  • 2-3 linguri de seminte de chia
  • Jumatate de cana de lapte de cocos sau migdale sau chiar iaurt grecesc
 
Vei obtine 2 amestecuri cremoase, iar intr-un pahar inalt vei aseza un strat din mango apoi un strat de chia si tot asa.
 
 
 
2.Terci de hrisca coapta 
 
Ingrediente:
 
  • Jumatate de cana hrisca 
  • Jumatate de cana de lapte vegetal
  • 1 cana ciuperci la grill
  • Ardei iute fara samburi
  • Jumatate ardei gras
  • Frunze de salata faramitate
  • Sare si piper
 
 
 
3.Budinca din legume si chia
 
Ai nevoie de legume coapte precum vinete sau dovlecei, rosii, ardei, etc. Depinde ce-ti place. Adauga legumele in blender alaturi de  4 linguri de seminte de chia, 1 lingura de otet balsamic, susan si 2 linguri de iaurt grecesc. Vei obtine cea mai buna budinca din legume si inca una foarte light.
 
 
4.Norisori pufosi din oua
 
Este cea mai sanatoasa mancare din oua si asta ca nu este nevoie de ulei sau prajeala si nici macar de galbenus. Vei folosi in mare parte albusurile de oua si totul se gateste la cuptor. Iata reteta si pasii de preparare aici! Merg la orice ora consumati si in orice combinatii. Zero calorii!
 
 
5.Scrob din tofu
 
Iata un scrob insipirat din mancarurile indiene care se caracterizeaza prin diverse arome, culoare si un gust picant inedit. Difera oarecum de clasicele mancaruri mexicane si iti vei da seama de acest aspect cand vei ajunge sa testezi scrobul. Vei descoperi acum cat este de inedit si tofu si cat este de versatil in regimul alimentar. Nu vom folosi oua! Ai nevoie de:
 
  • 1-2 cutii de tofu cu textura moale sau afumat in saramura
  • 1 cana de ciuperci champignon
  • 1 ceapa rosie medie
  • 4-5 rosii cherry
  • 1-2 felii micute de cascaval vegetal
  • 1-2 linguri de faina de soia bio sau 2-3 linguri de mustar Dijon
  • Jumatate de ardei gras rosu
  • 1 ardei iute, dar fara samburi
  • 1 lingura de turmeric
  • 1 lingura de boia 
  • 1 lingura de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat tocat sau marar
 
Tofu nu se rupe, ci se faramiteaza in tigaie dupa ce a fost inmuiat in apa vreo 10 minute, se adauga in tigaie ingredientele si apoi se gateste scrobul propriu-zis.
 
 
6.Budinca calda si aerata din tarate de ovaz
 
Un mic dejun perfect pentru diminetile friguroase, dar se pregateste si intr-un timp scurt, respectiv 5 minute. Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
 
  • 2-3 linguri de tarate de ovaz
  • 1 ou bio
  • 2-3 linguri de branza de vaci - descopera cele 7 moduri de a consuma branza la micul dejun aici
  • Jumatate de cana sau o cana de lapte vegetal (lapte de cocos, migdale sau seminte de canepa decorticate)
  • 1 lingura de seminte de chia
  • 1 lingura de esenta de vanilie
  • 2-3 linguri de pudra de cacao
  • 1 lingura de miere de albine sau mar dat prin razatoare
 
 
Toate ingredientele se adauga intr-un vas si se amesteca bine, apoi se adauga intr-un vas inalt pe fol si se adauga laptele. Se amesteca bine si se lasa 2-3 minute, poate chiar 5 minute pe foc. Se serveste calduta aceasta budinca. Daca vrei o poti decora si cu fructe.
 
 

 

Tags:
micuri dejun rapide
micuri dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare