Migrenele - cauze si remedii

Afectiuni 25.06.2013 Livia Caled
Nu este prea vesel cand avem migrene, insa din pacate ele nu pot fi evitate, cauzele care provoaca migrene fiind dintre cele mai variate.
 
Faptul ca nu dormim suficient sau dormim iepureste, trezindu-ne din ora-n ora, fara sa ne odihnim, aduce cu siguranta niste migrene. Ca sa evitam aceasta neplacuta durere pulsatila, insotita de sensibilitate la lumina sau probleme de vedere, este recomandat  sa ne culcam si sa ne trezim cam la aceleasi ore, programul neregulat ducand la dereglari ale somnului. Pare destul de greu, insa specialistii in domeniu ne asigura ca merita efortul.
 
Alte situatii care ne pot aduce migrene sunt consumul prea mic de apa, trecerea rapida de la o stare de stres la una de relaxare, dereglari hormonale, anticonceptionale, schimbari ale vremii, obseala, emotiile puternice, anumite alimente care contin substanta tiramina, un puternic vasodilatator (vinul rosu, carnea de porc procesata, anumite mezeluri, branza cheddar, ceaiul, cafeaua, sucul de mere s.a.) sau aditivii alimentari ca nitritii si aspartamul. Parfumul puternic al colegei de la serviciu ar putea fi si el un motiv pentru migrenele pe care le avem cand ajungem la birou. 
 
Putem sa ne trezim cu o migrena si daca suntem dependenti de cofeina si intr-o zi nu avem cafea. De asemenea, daca sarim peste pranz pentru ca nu avem timp si mancam abia seara, o sa ne astepte o migrena. Nici alcoolul nu e bun prieten cu sanatatea capului, si nu o data se intampla sa trecem prin stari de mahmureala combinate cu migrene. 
 
Migrenele sunt mai usor de evitat decat de tratat, cred specialistii, insa devine foarte complicat cand vine vorba sa renuntam la serile de bere in oras, sa nu ne stresam, sa fim atenti la ce mancam sau sa dormim regulat.
 
 
Ce tratamente functioneaza la migrene? De obicei luam un ibuprofen si asteptam sa treaca, insa migrenele pot fi tratate si la un mod mai naturist, cu ceaiuri de ghimbir, infuizii de rozmarin, mirosind scortisoara, masaj la tample cu ulei de levantica sau ulei de menta. Compresele reci pe frunte, eventual cu gheata, pot functiona si ele. De asemenea, s-a descoperit ca ciresele contribuie la calmarea durerilor de cap. 
 
Un alt remediu pentru migrene este consumul de apa, studiile au aratat ca persoanele care se hidrateaza suficient sunt ferite de migrene. Asadar, cand aveti o migrena, incercati sa beti 1-2 pahare de apa, o sa vedeti ca va simtiti mai bine. 
Tags:
migrene cauze
migrene remedii
migrene tratament
durere cap
ulei menta
apa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare