Minciunile vandute de lanturile de restaurante

Nu-ti imagina ca daca alegi sa mananci intr-un lant de restaurante doar pentru ca iti promit preparate sanatoase, inseamna ca exact asta primesti. Men’sHealth  scrie despre minciunile vandute de lanturile de restaurante din SUA. Cu alte cuvinte, mancarea servita acolo nu este atat de sanatoasa pe cat spune meniul.

Cum multe din ele exista si in Romania, cred ca articolul prezinta interes.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Specialistii americani au inceput cu bine-cunoscutul KFC si sustin ca desi uleiul partial hidrogenat apare de 36 de ori pe lista ingredientelor prezente in meniu, pe site e mentionat faptul ca puiul de aici contine zero grame de grasimi trans pe portie.

Sa trecem la Ruby Tuesday. Un burger mediu de aici contine cam 1045 de calorii. Daca iti pica ochii pe meniu pe un nume cu rezonanta mai sanatoasa, cum ar fi Pui cu Broccoli si Paste, specialistii de la Men’sHealth iti recomanda sa nu-l alegi. De ce ? Ei sustin ca ar avea cu 200 de calorii mai mult decat burgerul mentionat anterior.

Ajungem, in final la Starbucks. Ador sa stau acolo si sa lucrez de pe laptop. Ador sa beau si ceai de la ei, desi lumea se uita cas cand ma vad comandand ceai in imparatia cafelei. Men’sHealth sustine ca multe dintre latte-urile vandute aici contin mai mult zahar decat doua cupe de inghetata. Chiar si Earl Grey Tea Latte contine 31 de grame de zahar. Daca aveti impresia ca laptele slab va ajuta, aflati ca versiunea cu mai putina grasime este de fapt mai dulce.

Nici pentru gama Subway, care va deschide anul aceste in Romania primele restaurante, nu exista prea multe laude.

Specialistii Men’sHealth recunosc ca multe mancaruri din meniu sunt sanatoase si au relativ putine calorii. Asta nu inseamna insa ca aportul de calorii adus cu mancarurile de aici este prea mic. Un studiu din 2007 realizat de Cornell University, arata ca in momentul in care oamenii privesc doua alimente estimeaza ca cel care pare mai sanatos are cu 159 de calorii mai putin.

Pornind de la acest rezultat, specialistii au mers mai departe si au aflat ca atunci cand oamenii mananca la un local, despre care considera ca serveste mancare sanatoasa, isi permit sa comande mai mult, crezand ca nu ii va afecta.

Nu exista nici un studiu care sa ateste ca rezultatele obtinute de specialistii de la Men’sHealth se confirma in Romania. Voi la ce lanturi de restaurante mancati si cum vi se pare mancarea de acolo.

 

Tags:
minciunile vandute de lanturile de restaurante
grasimi trans
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare