Mituri cardio

Fitness 28.05.2009 dietetik

Mit: Poti sa consumi orice atata vreme cat faci exercitii cardio
Cu toate ca exercitiile cardio ard caloriile s-ar putea sa nu realizezi cate calorii ai consumat deja. Daca iti imaginezi ca 20 de minute de exercitii cardio realizate dupa ce ai servit un cheeseburger va face toate aceste lucruri, te inseli amarnic. De fapt este nevoie de o ora de alergat ca sa arzi toate acele calorii si nici macar nu am inclus in calcul cartofii prajiti.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mit: Spre deosebire de yoga sau Pilates, exercitiile cardio necesita putina concentrare
Daca poti sa intretii o conversatie cu persoana care sta imediat langa tine sau daca poti citi un articol din revista, in timp ce exersezi, exista sanse pentru a observa rezultatele mult dorite, asta daca nu exagerezi cu antrenamentul. Ar trebui sa-ti faci exercitiile cardio cu mai multa eficienta asa incat sa nu te concentrezi asupra altor lucruri din jur.

 

Mit: Poti purta adidasii tai preferati, pentru exercitiile cardio, atata vreme cat nu sunt uzati
Ei bine, s-ar putea sa te gandesti ca adidasii tai sunt perfecti pentru exercitii, dar si acestia au o data a expirarii. Este minunat daca reusesti sa-ti schimbi adidasii pentru exercitii o data la un interval de patru-sase luni de zile. Cu toate ca adidasii vechi s-ar putea sa ti se para confortabili, sunt uzati si s-ar putea uneori sa te incurce. Daca observi ca talpa adidasilor vechi sta sa cada sau ti se par largi, este semnul ca va trebui sa-ti cumepri o pereche noua. Picioarele tale se vor simti mai bine, iar exercitiile iti vor reusi.

 

Mit: Daca nu poti face macar 20 de exercitii atunci mai bine renunta!
Chiar si daca poti face numai 10 minute de exercitii cardio, inca mai este nevoie de exercitii pentru a arde caloriile acumulate din mancare. Poti sa faci exercitii cardio foarte reusite chiar si in 10 minute, daca maresti intensitatea acestora. Cu toate ca poti sa intrerupi exercitiile cardio, dar numai daca este nevoie. Poti sa faci 10 minute de cardio dis-de-dimineata si mai poti sa faci alte 10 minute de cardio dupa-amiaza sau chiar mai tarziu, dar numai daca esti capabil. In concluzie, un set de exercitii nu conteaza cat de putin dureaza nu este niciodata o pierdere de vreme.

 

Tags:
cardio
alergat
dans
greutati
calorii
excesul de grasime
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare