Mituri despre diete

 

LiveScience a inventariat cele mai cunoscute mituri despre diete si le prezinta fata adevarata.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Sucurile pentru detoxifiere, indulcitorii artificiali, bauturile dietetice

Bauturile indulcite artificial mai degraba ingrasa, o explicatie fiind aceea ca indulcitorii sporesc poftele pentru alimente bogate in calorii, in compensatie pentru "pacaleala" zaharului artificial.  Sucurile fara zahar nu-ti aduc niciun fel de beneficii, de aceea, cel mai indicat este sa consumi apa si sa eviti sucurile din comert, indiferent daca au sau nu zahar.

 

Alcoolul ingrasa

De cele mai multe ori alcoolul este trecut in lista alimentelor nesanatoase, care ingrasa. In fapt, un gram de alcool are sapte calorii, in conditiile in care un gram de grasimi are noua calorii, iar un gram de proteine patru. Exista studii care au dovedit ca femeile care beau constant vin si bere, in cantitati moderate aveau o circumferinta a taliei mai mica decat femeile care nu consumau deloc alcool.

 

Poti manca ce vrei daca faci miscare

Exercitiile fizice nu sunt singurul lucru necesar pentru a slabi si a te mentine, uneori fiind nevoie chiar de foarte mari eforturi fizice pentru a da jos un kilogram. Ele sunt foarte importante, dar acest lucru nu inseamna ca poti manca ce si cat vrei daca faci miscare. Exercitiile fizice  aduc o serie intreaga de beneficii sanatatii fizice si psihice, printre care se numara protejarea creierului, a inimii si a oaselor si sunt foarte bune si pentru mentinerea sub control a apetitului si a greutatii. Dar miscarea nu exclude grija pentru ceea ce mananci.

 

Grasimile saturate determina aparitia celulitei

Celulita poate sa apara din orice exces de calorii, indiferent daca acesta vine de la sunca, gogosi sau morcovi. Una din principalele cauze ale celulitei este circulatia sangvina proasta, motiv pentru apare inclusiv la persoane slabe. De asemenea, un alt mit legat de grasimile saturate este ca sunt foarte periculoase. In fapt, grasimile saturate au roluri importante in organism, inclusiv acela de a contribui la sintetizarea aminoacizilor esentiali si la fixarea calciului.

 

Mancatul des stimuleaza metabolismul

Asa cum sa lasi prea mult timp sa treaca fara sa mananci poate afecta straduinta de a slabi, si mancatul prea des poate are aceleasi efecte. De preferat ar fi sa tii cont de cele trei mese principale pe zi si sa iei doua gustari intre ele. Atat si nimic mai mult. Evident trebuie sa ai mare grija ce si cat mananci.

 

Batoanele energizante te ajuta sa slabesti

Acestea sunt alimente procesate si, ca aproape orice aliment procesat, pot sabota o dieta deoarece sunt foarte usor de absorbit de catre organism. Te poti gandi la acestea ca la produse partial digerate, atat sunt de usor de procesat, astfel ca organismul nu mai consuma prea multa energie pentru a le digera.

 

O dieta saraca in grasimi inseamna un corp slab

Grasimile sunt esentiale pentru functionarea optima a creierului, inimii, pielii, a altor organe majore, dar si pentru absorbtia multor vitamine liposolubile, dar sunt importante si in ceea ce priveste slabitul deoarece suprima efectele hormonul care determina aparitia senzatiei de foame. In plus, o cantitate moderata de grasimi te ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp. 
 

Tags:
diete pentru pierederea in greutate
diate cu putine calorii
calorii
indulcitori artificiali
alcool
grasimi
calciu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare