Mituri despre perfectiune

Secrete 19.01.2010 Madalina Stama

Abonamente la saloane de infrumusetare, fitness, drumuri lungi si plictisitoare la supermarket pentru a achizitiona hainele-minune care sa estompeze imperfectiunile trupului, dar si alimentele care vor constititui baza dietei pentru urmatoarele saptamani,  descriu inceputul pentru aceia care isi doresc cu ardoare o schimbare. O schimbare care sa le asigure reusita, atat pe plan social cat si profesional, caci se stie, un aspect fizic placut atrage succesele mai ceva ca un magnet.

Insa ce te faci atunci cand nu ai un specialist de partea ta, sa te indrume? Devii brusc stapan pe situatie si iei fraiele in maini. Dar, nu esti un specialist in domeniu si nu stii de multe ori cum  sa procedezi corect. Daca mestecand guma iti potolesti foamea ori daca servesti ceai negru arzi sunculitele. Of, of! Atatea probleme pe cap pentru un novice. Dar, avem noi raspunsurile.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Mit1. Band mult ceai negru se ard grasimile
Spre deosebire de ceaiul verde si Puerh, ceaiul negru este fermentat. Iar prin fermentare se pierd o parte din componentele antioxidante, diminuandu-se sansele de pierdere in greutate. Solutia? Sa se bea ceai Puerh, care este un puternic antioxidant. In plus, contine epigalocatechina si are proprietati termogenetice, ceea ce il fac un aliment-grozav in lupta cu grasimile.

 

Mit 2. Mestecand guma se alunga foamea
Daca se mesteca guma fara zahar (pret de jumatate de ora) intr-adevar foamea este inhibata. Numai ca, va trebui sa fiti un pic atenti, ca sa nu alegeti guma cu sorbitol si aspartam. Ce anume!? Sorbitol si aspartame. Adica indulcitori artificiali, care nu v-ar ajuta deloc in demersul vostru. Cum adesea senzatia de foamea este confundata cu cea de sete, beti apa cand stomacul da semne ca este suparat.

 

Serviti un fruct cu indicele glicemic mic (de exemplu: mar) sau sase migdale si daca nici una din aceste variante nu va surade, optati pentru o lingura cu seminte de dovleac. Plimbati-va si daca tot insistati sa mestecati guma, alegeti una cu putine calorii (indulcita cu xylitol, care protejeaza dintii de carii).

 

Mit 3. Un abdomen perfect plat cere 200 de abdomene pe zi
In realitate cele 200 de abdomene realizate zi de zi doar intaresc muschii abdominali si nicidecum nu reduc stratul de grasime care acopera stomacul. Practic, ca sa scapati de aspectul de butoias naras, adica de burta care se lasa cu nesimtire peste cureaua de la pantaloni, trebuie sa pierdeti in greutate, asa veti reduce din grasimea de pe stomac. Ce trebuie sa faceti pentru asta? Sa combinati activitati intense (ciclism, alergari sau inot) cu exercitii pentru o buna postura si respiratie.

 

Mit 4. Inainte de a incepe dieta, rugati-va un prieten sa o adopte impreuna cu voi
In realitate statutul de grasut devine contagios in societate. Asa ca, daca va luati pe langa voi un prieten obez, in loc sa slabiti s-ar putea sa va ingrasati. De ce? Pentru ca vrand sa fiti prieteni devotati, ii veti arata ca a fi grasut rimeaza cu a fi simpatic. Si-atunci indoparea cu ciocolata si alte produse care ingrasa nu va fi dificala. Ce-ati putea face? Sa va luati un antrenor sau de ce nu, sa va sfatuiti cu un nutritionist. Sfaturile acestora sunt pretioase. Puneti-le in balanta? Nu-i asa ca stand pe langa prietenul grasut va indepartati de dieta?

 

Mit 5. Un procent mare de calorii arse in urma alergarii pe banda, rezoneaza cu o pierdere rapida in greutate
Pentru 90% din populatie, cu cat numarul creste, cu atat scade aportul caloric. Activitatile cardio intense vor arde mai multe calorii, iar majoritatea oamenilor vor depasi punctul in care organismul arde grasimi la punctul in care se ard carbohidrati.

Tags:
ceai negru
guma de mestecat
abdomene
dieta
grasimi
calorii
cardio
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare