Modalitati de consum pentru carnea de pasare in orice dieta

In afara de peste si fructe de mare despre care stie toata lumea cat sunt de recomandate in diete si pentru sanatate datorita acizilor grasi Omega-3 si Omega-6 mai poti alege si carnea de pasare. Putini stiu insa ca si acest tip de carne este cat se poate de sanatos, este slab caloric si are cel mai scazut continut de grasimi. Desigur, atunci cand gatesti este indicat sa elimini pielita si surplusul de grasime acumulat daca vrei sa nu cresti inutil aportul caloric. Cand vine vorba de carnea de pasare, sa stii ca poti alege si altceva decat cunoscutul piept de pui atat de recomandat in curele de slabire, copanele mici de pui, piept de pui sau pasare matura si chiar piept de curcan care este considerat chiar mai sanatos decat cel de pui, dar si sunca slaba de pasare sau carne tocata din piept de pasare, care este mult mai usoara decat cea din carne de porc sau vita. Iata ca existe multe variante astfel incat sa nu te plictisesti niciodata in dieta, dar nici in regimul alimentar obisnuit si pot fi multumiti chiar si gurmanzii. In cadrul acestui articol vei descoperi care sunt cele mai sanatoase si slab calorice moduri de a include in alimentatie carnea de pasare.
 
Daca tot am stabilit cat este de sanatos consumul de carne de pasare, trebuie sa mentionam ca nu o putem gati oricum si nici nu putem face combinatii alimentare la voia intamplarii. In caz contrar, nu vom face decat sa consumam mai multe calorii decat ne-am propus la cura de slabire. Chiar si alimentele sanatoase pot ingrasa si cauza probleme de sanatate daca nu sunt consumate corect, indiferent ca suntem la dieta sau nu.
 
 
Exista cateva reguli de baza cand vine vorba de consumul de carne in general in contextul slabirii si mentinerii si anume ca nu se consuma in mod regulat cu alte alimente de origine animala, nici cu carbohidrati si nici cu fainoase sau amidonoase. Daca tii cont mereu de aceasta regula, nu vei mai avea probleme cu surplusul de kilograme. Iata cele mai indicate combinatii alimentare care sa te inspire:
 

1.Mix de salata cu piept de pasare

 
Poti alege piept de pui, pasare matura, piept de curcan sau pulpe mari de pasare pe care le poti fierbe sau gati la grill sau cuptor de pe care sa smulgi apoi carnea. La salata este insicat sa se faramiteze carnea de pasare si mai poti adauga:
 
Frunze de salata (de diverse soiuri si culori, vlastari, spanac, rucola, varza de Bruxelles, leurda, loboda)
2-3 legaturi de patrunjel
1 legatura de marar
2-3 rosii medii sau 7-8 rosii cherry
1 ceapa rosie
1 ardei gras rosu
Zeama de lamaie
1 lingura de ulei de masline
Sare si piper dupa gust
Alte mirodenii dupa preferinta
1 ou de pasare fiert tare
 
Poate te gandesti acum ca acest tip d ecarne merge combinat doar cu salata, dar vei vedea in randurile urmatoare ca nu este deloc asa.
 
 

2.Copanele mici de pui cu sos sau salata de cruditati

 
Poti gati copanelele la grill sau la cuptor si le poti combina cu sosuri light, preparate in casa sau poti alege orice tip de salata vrei. 2 copanele la o masa sunt suficiente si afla ca mai poti adauga si 1 cartof dulce gatit la grill.
 
 

3. Rulouri de sunca umplute cu salata de piept de pui

 
Pregateste 2-3 felii de sunca slaba si apoi prepara o salata din piept de pui din piept de pui fiert si apoi faramitat cu furculita, oua fierte tari faramitate, cuburi de rosii, ceapa rosie faramitata, 2 linguri de iaurt grecesc, 2 linguri de turmeric sau curry si patrunjel mult. Ruleaza bine si fixeaza cu scobitori. Vezi aici moduri inedite de a consuma sunca la dieta! 
 
 

4.Bruscheta din piept de pui fara paine

 
Toata lumea stie ca bruschete se prepara cu felii de paine, dar poti folosi fasii lungi de piept de pui gatit la grill sau cuptor pe care sa le decorezi cu rondele de rosii, ceapa rosie, ardei gras, castraveti si verdeturi. 
 
 

5.Piept de pasare Hasselback

 
Cresteaza fasiile de piept de pui si adauga in buzunare ceapa rosie rondele, rosii rondele, ardei gras si chiar branzica de vaci.
 
 

6.Snitele din piept de curcan

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Carnea de curcan este mai satioasa si vei avea impresia ca mananci snitele din carne de porc. Consuma cu sosuri light sau salate sau legume gatite la aburi.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
consum carne de pasare
carne de pasare
carne de pasare in dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare