Moduri delicioase de a gati spanacul

Daca vrei sa slabesti sau sa te mentii este musai sa incluzi spanacul in dieta ta. Contine toti nutrienti necesari de care are nevoie organismul si poate fi consumat intr-o multime de moduri la care nu te-ai fi gandit niciodata. Iata ca aceste verdeturi nu sunt deloc banale asa cum cred multi. Mai este o problema insa si anume ca unii se feresc sa-l consume din cauza faptului ca nu stiu cum sa-l gateasca si in ce combinatii sa-l includa, iar unii nu se pot obisnui cu gustul sau inedit. In cadrul acestui articol vei descoperi ca spanacul poate fi la fel de gustos ca si restul verdeturilor si trufandalelor, dar asta numai daca stii cum sa-l pregatesti. Iti vom dezvalui noi tot ce trebuie sa stii pentru o cura de slabire si mentinere cat mai usoara.
 
Daca vrei niste verdeturi cu adevarat inedite spanacul combate cu brio frunzele de salata, rucola, varza kale si altele de acest gen. Asta pentru ca in stare cruda contine vitaminele A, C, E, K, D, dar incanta si cu o multime de minerale precum fier, calciu, zinc, magneziu, fosfor, potasiu si sa nu uitam de cantitatea insemnata de antioxidanti puternici. Consumand spanac in mod regulat nu mai ai nevoie de tot felul de suplimente cu vitamine si minerale care costa destul de mult cand spanacul poate fi gasit pe piata aproape tot timpul anului si are si un pret mic.
 
In afara de beneficiile evidente pentru sanatate, spanacul este ideal in orice cura de slabire si mentinere tocmai pentru ca are foarte putine calorii, undeva in jur de 20-25 la 100 de grame. Asta inseamna ca poti abuza de el la orice ora fara a avea remuscari in ceea ce priveste silueta si este si foarte consistent daca stii cum sa-l pregatesti si cum sa-l combini cu alte alimente sanatoase si slab calorice. In plus, stimuleaza digestia, curata tractul intestinal si curata corpul de toate toxinele daunatoare.
 
Pe piata vei gasi mai multe tipuri de spanac si anume cu frunze mici numit baby spanac sau cu frunze mature in stare fresh. Poti de asemenea sa consumi spanacul si congelat fiind. Nu-si pierde absolut deloc proprietatile, iar gustul nici atat.
 
 
Sa stii ca spanancul poate fi cu adevarat gustos daca nu-l combini prea banal cu alte alimente si daca te folosesti putin de miraculoasele proprietati ale mirodeniilor si ierburilor aromatice. Daca pana acum ai testat spanacul si nu te-a dat pe spate, poti incerca solutia noastra si te vei convinge de rezultate.
 
 
Putini stiu insa ca spanacul poate fi consumat de minune si in stare cruda, daca este folosit la prepararea salatelor sau ca garnitura langa carne. Adauga insa otet, ulei de masline, sare, piper si cativa fulgi de chilli. Nu uita nici de patrunjelul proaspat si zeama de lamaie. Te vei linge pe degete! Spanacul crud este recomandat sa fie consumat in diete cat de des se poate.
 
Prin gatire spanacul isi tripleaza proprietatile ceea ce este mare lucru. Stim cu totii ca legumele si verdeturile gatite isi pierd o mare parte din proprietati, dar nu este si cazul spanacului. Ideal este sa adaugi apa intr-un vas sau o tigaie usor inalta si asteapta sa dea in clocot. Acela este momentul perfect de a adauga spanacul fie ca este baby spanac sau matur si se lasa sub capac 1 minut. 
 
Sa vedem si in ce combinatii il poti include:
 
1.Poti avea peste fara spini precum somon, tilapia sau pangasius gatit la grill sau cuptor pe pat de spanac crud. Poti umple si carnea sau legumele cu spanac si branzica de vaci. Adauga mirodenii si ierburi aromatice.
 
 
2.La sandvisuri creste consistenta si chiar la pitele mexicane. Nu strica o pata de culoare si poti inlocui oricand frunzele de salata. Merge perfect cu rosii, ceapa verde, patrunjel, marar si ridiche.
 
3.Nu uita sa prepari piure din spanac fiert cu lapte integral sau vegetal si catei de usturoi faramitati. 
 
 
4.Poti inlocui clasica omleta cu cascaval sau branza rasa, combinand ouale spuma cu spanacul crud. Vei obtine cea mai sanatoasa si consistenta omleta, dar nu uita sa adaugi turmeric, sare, piper si patrunjel. Reteta pentru omleta tip shaorma care nu ingrasa aici.
 
 
5.Tot felul de salate de cruditati la care poti combina rosii, castraveti, ardei gras, ridiche, porumb la conserva, fasole rosie sau neagra la conserva, etc.
 
6.Smoothie din spanac cu castraveti si zeama de lamaie.
 
 
7.Paste integrale cu spanac fiert si rosii.
 

 

Tags:
spanac
moduri de a gati spanacul
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare