Monstrul anorexiei

"Am tot suportul de la cei din jurul meu dar parca nimic nu ma ajuta. Multi prieteni de-ai mei ma vad ca o persoana fericita, dar inlauntrul meu simt ca mor. Si da. Am si incercat sa imi iau viata de 3 ori pana acum. Ce caut? Sunt acele cateva cuvinte magice care sa joace in creierul meu si care sa ma vindece” 

Acestea sunt doar cateva cuvinte impartasite de o persoana care a aparut in viata mea si care era mai mult decat disperata.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ce am facut?

I-am spus pur si simplu ca “nu am niste cuvinte magice pe care sa I le dau ci ca doar singura putere de care ar avea nevoie e la ea insasi. Simplu fapt ca mi-a povestit despre chinurile prin care trece a fost un pas foarte important. Insemna ca a decis sa se autoajute. 

Atunci cand mananci nu inseamna ca te si ingrasi. Mancarea inseamna nutritie si tu insati trebuie sa te hranesti ca sa poti trai. Este o lege data pe care o luam ca atase cu totii.

Incepe sa te gandesti la tine din aceasta perspectiva. Daca nu ai nimic in tine, atunci uita-te in jurul tau si observa oamenii care te iubesc si care isi doresc sa fii sanatoasa. Creierul tau se va obisnui cu timpul, cu aceste ganduri positive pe care I le dictezi, dar ai nevoie de hrana ca sa vie alaturi de tine. Poate parea funny, dar nu gandesti sanatos in acest moment.

Si altii au reusit si deci si tu vei putea reusi, dar trebuie sa faci pasi marunti si sigur in fiecare zi. Nu este posibil peste noapte. Mananci, te hranesti, te iubesti si te vei putea insanatosi”. 

Ati vazut in cateva randuri cum anorexiei I se asociaza o problema de ordin psihologic : teama, frica.  

Tratarea acestei tulburari de alimentatie poate perioade lungi de timp, dela ani pana la decade. Nu se intampla nimic spectaculos peste noapte tocmai pentru ca asocierea bolii are legatura cu alte tulburari psihice care cer timp.

Tags:
anorexie
boli de nutitie
cum vindeci anorexia
bulimie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • 10 activitati rapide prin care arzi 300 de calorii Experiente

    10 activitati rapide prin care arzi 300 de calorii

    24.04.2014

    Nu te impacienta, nu te trimitem la sala. Vrem sa te scoatem din interioarele decorate cu biciclete eliptice si saltelute de sport si sa te ducem la aer curat si iarba verde. Consideram ca iti...

    mai mult
  • Anorexia si bulimia la adolescenti Afectiuni

    Anorexia si bulimia la adolescenti

    10.05.2013

    Unii dintre noi isi amintesc ce relatie dificila au avut in copilarie cu mancarea, si tind sa fie intelegatori fata de copii care le repeta greselile. Trebuie sa ne amintim totusi ca am crescut...

    mai mult
  • Dieta la 12 ani? Blog

    Dieta la 12 ani?

    08.10.2012

    Urmaresc cu mare atentie comentariile cititorilor nostri. Si pe cele vizibile si pe cele care sunt accesibile doar redactorilor acestui site. Si foarte des, mult mai des decat cred eu ca este...

    mai mult
  • Implanturi esuate News

    Implanturi esuate

    21.12.2011

    30.000 de femei vor trebui sa-si scoata implanturile mamare, produse de o firma franceza. Gandul scrie ca in urma a peste 2.000 de plangeri primite de la femei care au apelat la acest tip de...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare