Murele si rolul acestora in prevenirea cancerului

Afectiuni 01.04.2009 dietetik

Cercetatorii din America au ajuns la concluzia ca, murele protejeaza organismul impotriva cancerului la esofag.
Motivul pentru care murele previn boala se datoreaza reducerii oxidarii celulelor de catre radicalii liberi, la pacientii cu Esofag Barrett, o conditie pre-canceroasa, care de obicei provoaca afectiuni gastroesofagiene.
Potrivit cercetatorilor, pacientii care prezentau Esofag Barrett aveau 30%-40% sanse sa dezvolte o forma grava de cancer la esofag, a carui sansa de supravietuire pe an este de 15%. Mai mult de-atat exista un numar de optiuni de tratament valabile pacientilor, care sufera prezinta simptome de Esofag Barrett, dar nicuna nu a reusit sa trateze afectiunea sau sa elimine riscul evolutiei cancerului.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Studiile scot la iveala faptul ca, murele reduc din procesul de oxidare al celulelor, de asemenea se inhibata proliferarea celulara, se diminueaza din numarul celulelor pre-canceroase din esofag si colon. Timp de sase luni de zile pacientii de Esofag Barett au consumat un amestec de pudra de mure si apa. S-a descoperit ca fructele i-au ajutat pe multi dintre pacienti, inversand impactul negativ al refluxului acid. 4 din 10 pacienti au observat o crestere a numarului de enzime protectoare pentru organism, in timp ce 6 din 10 pacienti au vazut o reducere a procesului de oxidare la nivelul celulelor. Daca putem include ceva in dieta care sa ne protejeze de acesti agenti, atunci acest lucru ar putea avea un impact asupra evolutiei bolii, afirma Laura Kresty purtator de cuvant la Centrul pentru Cancer al Universitatii Ohio. Iar dieta este un aspect deosebit de important pentru ca 1 din 10 pacienti cu Esofag Barrett, ce dezvolta o forma grava de cancer la esofag. Cercetatorii sunt de parere ca nutrientii din aceste fructe constituie adevarata putere vindecatoare. Despre ce poate fi vorba? Despre antioxidanti, ei sunt compusii ce transforma murele in fructele-minune ce previn cancerul. In plus, murele sunt o sursa de multivitamine si minerale

 

Tags:
cancer
leucemie
antioxidanti
mure
pigment
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare