Muschiulet de porc cu garnitura de orez din conopida

Retete cu porc 08.04.2016

In fiecare weekend imi place sa fac cate un fel de mancare special pentru familia mea. Aleg mereu una dintre retetele mamei, pe care o imbunatatesc asa cum cred eu de cuviinta. Saptamana trecuta am incercat o veche reteta cu carne de porc pe care am transformat-o aproape total dupa regulile mele de nutritie, gust si calorii putine. Iata ce am obtinut:

Muschiulet de porc cu garnitura de orez din conopida
 
Timp de preparare: 75 de minute
4 portii
309 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
 
425 g carne slaba de porc, de preferat muschiulet, taiat cubulete
2 linguri de praf de curry
2 linguri de otet de vin rosu
1 lingura ulei de rapita
1 ceapa mare tocata marunt
2 linguri de ghimbir razuit
1 lingurita de chimen, prajit putin intr-o tigaie si apoi zdrobit
400 g rosii tocate
2 linguri linte rosie
350 g vinete mici taiate in sferturi
 
Pentru orezul din conopida:
1 conopida medie
O mana de coriandrul verde tocat
Seminte de chimen (eventual prajite)
 
 
Mod de preparare:
 
Pune carnea de porc intr-un bol si amestec-o cu praful de curry si otetul, iar apoi las-o putin sa se linisteasca.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si caleste ceapa si ghimbirul pentru aproximativ 10 minute, amestecand frecvent. Adauga porcul si lasa sa se caleasca si carnea cateva minute. Scoate apoi carnea din tigaie si pune-o pe o farfurie. Adauga in tigaie condimentele, rosiile, lintea si vinetele. Acopera tigaia cu capac si lasa totul sa fiarba la foc mic pentru 40 de minute, amestecand destul de des. Daca incepe sa ramana fara sos, adauga putina apa. Adauga apoi si carnea si mai lasa totul la gatit inca vreo 20 de minute, pana ce aceasta se patrunde.
Chiar inainte de a servi masa, taie doar floretele conopidei, fara codite, si pune-le intr-un procesor de alimente pentru a le toca de dimensiunea boabelor de orez. Se pun apoi intr-un vas termorezistent, se acopera cu folie alimentara, se inteapa din loc in loc folia si se pun la cuptorul cu microunde pentru 7 minute, la tempetratura mare. Cand e gata, se amesteca cu coriandrul tocat si cu semintele de chimen si se aseaza langa carnea de porc cu curry.
 
 
Tags:
muschiulet
porc
garnitura
cina
orez
conopida
reteta
300 calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare